Curtea Suprema de Justitie a respins plangerea prin care directorul ziarului ZIUA, Sorin Rosca Stanescu, ataca rezolutia de neincepere a urmaririi penale impotriva procurorilor DIICOT, Ciprian Nastasiu si Adriana Cristescu, cei care au instrumenta
Curtea Suprema de Justitie a respins plangerea prin care directorul ziarului ZIUA, Sorin Rosca Stanescu, ataca rezolutia de neincepere a urmaririi penale impotriva procurorilor DIICOT, Ciprian Nastasiu si Adriana Cristescu, cei care au instrumentat dosarul Rompetrol.
Decizia instantei supreme a venit la numai cateva zile dupa ce aceeasi contestatie a fost admisa de Parchetul General, care a dispus cercetari in cazul celor doi, in legatura cu abuzurile pe care le-ar fi comis in instrumentarea dosarului. Sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie va fi atacata cu recurs de Rosca Stanescu, acesta urmand a fi judecat la Completul de Noua Judecatori al instantei supreme. Totodata, verdictul magistratilor nu va schimba cu nimic situatia, cercetarile Parchetului in cazul procurorilor continuand.
Directorul Ziua a inregistrat anul trecut, la instanta suprema, doua actiuni prin care contesta neinceperea urmaririi penale in cazul unor abuzuri ce ar fi fost facute de cei doi procurori DIICOT. Sorin Rosca Stanescu i-a acuzat pe procurorii Ciprian Nastasiu si Adriana Cristescu ca ar fi dat dispozitii catre mai multe banci sa-i verifice conturile personale, in perioada in care avea doar calitatea de martor in dosarul Rompetrol, precum si faptul ca acestia ar fi divulgat presei informatii despre ancheta. Ambele contestatii au fost respinse la acea vreme de Parchetul General, care a dispus neinceperea urmaririi penale, considerand ca "faptele sesizate nu exista". La inceputul acestei saptamani, conducatorii Ministerului Public si-au schimbat insa pozitia si au solicitat reverificari in cazul Adrianei Cristescu si a lui Ciprian Nastasiu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.