Guvernul Romaniei este decis sa isi continue eforturile de combatere a coruptiei, in fata actiunilor tot mai intense ale unor politicieni de a proteja practicile corupte, a declarat ministrul justitiei Monica Macovei intr-un interviu acordat agentiei
Guvernul Romaniei este decis sa isi continue eforturile de combatere a coruptiei, in fata actiunilor tot mai intense ale unor politicieni de a proteja practicile corupte, a declarat ministrul justitiei Monica Macovei intr-un interviu acordat agentiei Reuters saptamana aceasta. Luna trecuta, la cateva saptamani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, Monica Macovei a pierdut o motiune de incredere in Parlament, propusa de membrii opozitiei cu scopul de a o inlatura din guvern, reaminteste Reuters. Premierul Calin Popescu Tariceanu a mentinut-o insa pe Macovei in functie, iar ministrul a anuntat ca nu isi paraseste postul, calificand motiunea drept o incercare a unor politicieni de a se proteja pe ei insisi. "De ce sa plec?... Multi dintre cei care au votat impotriva mea fac obiectul unor anchete", a declarat Macovei pentru agentia britanica de presa. "Nu vad nicio motivatie reala, in afara de aceea de a scapa de mine (...) pentru a se proteja pe ei insisi", a continuat ea. Ministrul roman, despre care Reuters scrie ca este un militant pentru drepturile civile respectat pe plan international, considerata artizanul introducerii reformelor anticoruptie care au ajutat Romania sa adere la Uniunea Europeana, a declarat ca are incredere ca sistemul judiciar reformat va continua sa combata abuzurile larg raspandite. "Acest sistem este destul de solid pentru a continua sa lupte impotriva coruptiei", a afirmat ea.
De la venirea la putere in 2004, in urma unei campanii centrate pe combaterea coruptiei, guvernul de la Bucuresti a introdus masuri pentru a garanta independenta justitiei si un sistem de verificare a politicienilor pentru a reduce traficul de influenta, excesiv in Romania. Totusi, potrivit indexului de perceptie a coruptiei al organizatiei Transparency International, Romania ramane cea mai corupta membra a Uniunii Europene.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.