Lucratorii din Uniunea Europeana sunt concentrati in proportie de 50 la suta in cinci tari: Germania, Marea Britanie, Franta, Italia si Spania, arata raportul pe 2006 al Fundatiei Europene pentru Imbunatatirea Conditiilor de Viata si Munca (Eurofound

Lucratorii din Uniunea Europeana sunt concentrati in proportie de 50 la suta in cinci tari: Germania, Marea Britanie, Franta, Italia si Spania, arata raportul pe 2006 al Fundatiei Europene pentru Imbunatatirea Conditiilor de Viata si Munca (Eurofound).

Raportul prezinta o radiografie a pietei muncii din Europa, a sanatatii si securitatii in munca, dar si a satisfactiei lucratorilor.

Norvegienii muncesc cel mai putin

Romanii petrec cel mai mult timp la munca. In timp ce media europeana este de 38 de ore pe saptamana, noi muncim 46 de ore, iar bulgarii, 44. Aproape jumatate din lucratorii din Turcia muncesc sapte zile pe saptamana, iar numarul orelor in cele sapte zile ajunge la 54. Norvegienii muncesc cel mai putin - 33 de ore in decurs de o saptamana.

Peste jumatate din romani (55 la suta) considera ca activitatea lor constituie un pericol pentru sanatatea proprie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.