Producatorul ceh Skoda intentioneaza sa comercializeze un model care sa coste intre 7.000 si 8.000 euro, masina pe care sa o vanda pe piete cum ar fi Rusia, India sau China, a spus presedintele Skoda Auto intr-un interviu acordat cotidianului Hospoda
Producatorul ceh Skoda intentioneaza sa comercializeze un model care sa coste intre 7.000 si 8.000 euro, masina pe care sa o vanda pe piete cum ar fi Rusia, India sau China, a spus presedintele Skoda Auto intr-un interviu acordat cotidianului Hospodarske Noviny. "Noua masina ar putea semana cu Logan-ul, dar ar putea fi mai mica", a declarat presedintele companiei Skoda Auto, Detlef Wittig. Costul masinii ar putea varia intre 7.000 si 8.000 euro (i9.192 - 10.505 dolari). Masina va fi vanduta in tari precum China, Rusia si India, dar Skoda nu a oferit detalii despre momentul lansarii. Detlef Wittig a mai precizat ca "oamenii sunt orientati catre pret pe aceste piete. (...) Ei nu isi permit sa cheltuiasca sume mari de bani pentru o masina.". In prezent gama Skoda cuprinde patru modele: Fabia - clasa mica, Octavia - clasa medie, Superb - clasa mare si Roomster - masina de familie. Cel mai ieftin model este Fabia, cu preturi care pornesc de la 10.000 euro. Ideea unei masini fiabile, dar ieftine, pentru pietele emergente este promitatoare pentru marci precum Toyota, Fiat, NIssan sau General Motors, care spera sa atinga acelasi succes ca si Renault cu Logan. Grupul Renault a vandut in doi ani jumatate peste 400.000 de masini Logan, iar in 2009, productia mondiala a acestui model ar trebui sa atinga 700.000 de unitati. Importanta acestor masini tine de faptul ca, fara ele, strazile tarilor mai sarace ar continua sa fie populate de masini vechi si poluante din Occident, sau ar fi pline de automobile fabricate local, in linii de asamblare vechi de cateva decenii, precizeaza o analiza just-auto din octombrie 2006. Masinile cu design modern si preturi acceptabile - in general sub 10.000 de euro - pot crea volume mari de vanzari.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.