Contributiile la fondurile de pensii administrate privat, care constituie pilonul II de pensii, vor fi colectate din luna ianuarie a anului 2008. Potrivit Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, la inceputul lunii aprilie 2007 va in
Contributiile la fondurile de pensii administrate privat, care constituie pilonul II de pensii, vor fi colectate din luna ianuarie a anului 2008. Potrivit Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, la inceputul lunii aprilie 2007 va incepe procesul de autorizare si avizare a entitatilor care vor sa activeze pe aceasta piata, urmand ca, din luna august, participantii sa poata alege fondul de pensii la care doresc sa adere. Consiliul Comisiei de Supraveghere a aprobat, la inceputul acestei saptamani, primele doua norme elaborate in aplicarea Legii 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, modificata si completata prin Legea nr. 23/2007. Prima norma se refera la autorizarea administratorilor in sistemul pensiilor administrate privat, iar cea de-a doua la taxele de autorizare, avizare si functionare in sistemul pensiilor administrate privat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.