Din cauza recomandarilor Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (CE), care subliniaza obligativitatea existentei a cel putin unui candidat de sex feminin, Consiliul Superior al Magistraturii a amanat pentru 7 martie audierea celor cinci candida
Din cauza recomandarilor Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (CE), care subliniaza obligativitatea existentei a cel putin unui candidat de sex feminin, Consiliul Superior al Magistraturii a amanat pentru 7 martie audierea celor cinci candidati pentru postul de judecator la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului de la Strasbourg, reluånd procedura pentru cautarea unei... femei. Prof. Corneliu Barsan, favoritul „cursei“, a atras atentia asupra celor doua situatii in care s-au aflat Slovenia si Malta, care nu au avut si o femeie-candidat, motiv pentru care CE le-a respins propunerile.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a amanat, ieri, audierea celor cinci candidati pentru postul de judecator la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului de la Strasbourg din cauza recomandarilor Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, care subliniaza obligativitatea existentei cel putin a unui candidat de sex feminin. Profesorul Corneliu Barsan, favorit al celor cinci candidaturi datorita experientei acumulate in calitate de judecator la CEDO, a atras ieri atentia asupra celor doua situatii in care s-au aflat Slovenia si Malta, care nu aveau pe lista candidatilor o femeie, motiv pentru care Adunarea parlamentara a Consiliului Europei le-a respins.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.