Un profesor universitar american de origine cubaneza a fost condamnat, marti, de un tribunal din Miami la cinci ani de inchisoare pentru spionaj in favoarea Cubei, relateaza AFP. Carlos Alvarez, in varsta de 61 de ani, profesor la Universitatea Inter
Un profesor universitar american de origine cubaneza a fost condamnat, marti, de un tribunal din Miami la cinci ani de inchisoare pentru spionaj in favoarea Cubei, relateaza AFP. Carlos Alvarez, in varsta de 61 de ani, profesor la Universitatea Internationala din Florida, este acuzat ca din 1977 a fost agent al serviciilor de informatii cubaneze. El a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare si trei ani de plasare sub control judiciar.
Sotia sa, in varsta de 55 de ani, care lucra de asemenea la Universitate, a fost condamnata la trei ani de inchisoare si un an de plasare sub control judiciar. Cei doi, care aveau numele de cod David si Deborah, au fost acuzati ca supravegheau grupurile si indivizii care se opuneau lui Fidel Castro si ca efectuau si "alte operatiuni".
Avocatii apararii au declarat ca Alvarez nu sustine regimul cubanez, dar ca spera ca astfel sa promoveze un dialog intre cubanezii de pe insula si comunitatea cubaneza in exil "Motivele valabile nu constituie niciodata o scuza pentru o conduita infractionala", a declarat judecatorul Moore.
Carlos si Elsa Alvarez, care au pledat vinovat, riscau pana la zece ani de inchisoarea si o amenda de 250.000 de dolari.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.