Ministerul de Externe intentioneaza sa lansesze in luna mai campania „Romania-Fabulospirit“, pentru care a cerut de la Guvern un buget pe anul 2007 de aproximativ 3-5 milioane de dolari. Conceptul a pornit de la un studiu de caz referito
Ministerul de Externe intentioneaza sa lansesze in luna mai campania „Romania-Fabulospirit“, pentru care a cerut de la Guvern un buget pe anul 2007 de aproximativ 3-5 milioane de dolari. Conceptul a pornit de la un studiu de caz referitor la campanii similare din Thailanda si Malaysia, beneficiind de analiza unui consultant japonez. Indiferent de schimbarile de la nivel politic, campania ar trebui sa continue si anii urmatori, a declarat ieri Corina Vintan, director de comunicare al MAE.

Costul consultantei care s-a concretizat in conceptul „Romania-Spirit Fabulos“, furnizata de compania Gav Scholz&Friends, a fost de aproximativ 100.000 de dolari, a precizat Vintan. Firma a fost aleasa fara licitatie de o comisie mixta din MAE, pornind de la experienta anterioara a companiei. „Am venit cu expertiza de la Berlin, in cazul campaniei Germania-Taramul ideilor, realizata de o companie sora din grupul german Scholz&Friends“, a precizat Lucian Georgescu, reprezentantul firmei. „S-a pornit de la premisa identificarii unei agentii cu experienta in marketing cultural si campanii la nivel european“, a exp licat Vintan. Ea a precizat ca alegerea acestei companii s-a facut pentru a realiza o sinergie cu o alta campanie de comunicare care a marcat aderarea Romaniei, „Normal. Sibiu“.

E nevoie si de alte firme
Chiar daca aprobarea se va discuta in viitoarea sedinta de Guvern, pentru executia campaniei, MAE a demarat deja procedurile pentru organizarea unei licitatii, conform Ordonantei privind achizitiile publice, a declarat Florin Tudorie, directorul Directiei de Diplomatie Publica. Vintan a apreciat ca este nevoie de mai mult de o companie care sa continue proiectul inceput de MAE.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.