Confederatia Nationala a Patronatului Roman solicita Guvernului si parlamentarilor sa adopte de urgenta masuri legale care sa contribuie la stimularea oamenilor de afaceri pentru a crea noi locuri de munca. CNPR cere examinarea posibilitatii de-a r
Confederatia Nationala a Patronatului Roman solicita Guvernului si parlamentarilor sa adopte de urgenta masuri legale care sa contribuie la stimularea oamenilor de afaceri pentru a crea noi locuri de munca. CNPR cere examinarea posibilitatii de-a reduce inca din 2007 fiscalitatea aplicata asupra castigurilor salariale prin reducerea cu inca minimum 2% a contributiilor de asigurari sociale. "Pentru a asigura o crestere sensibila a salariilor unor categorii de salariati ce contribuie in mod semnificativ la activitatea unei firme se propune limitarea plafonului pentru calcularea contributiilor sociale, de sanatate si somaj, la nivelul dublului salariului mediu pe economie", se arata intr-un comunicat al Confederatiei. De asemenea, acesta cere abrogarea platii unui procent variind intre 0,4-4% din fondul de salarii pentru alimentarea fondului de risc de accidente si boli profesionale, "permitand firmelor sa incheie polite de asigurare, individuale sau de grup de salariati, asigurand deductibilitatea totala a acestor cheltueli. Sa se acorde un stimul in valoare de 1.500-2.000 lei in primul an pentru persoanele care accepta sa ocupe un loc de munca in sectoarele deficitare". Totodata, patronatele cer alocarea unui stimul de 2.000 - 3.000 lei pentru primul an in care o persoana accepta un loc de munca la o distanta mai mare de 200 kilometri de resedinta sa.
Angajatorii sustin ca aceste cheltuieli vor asigura o mult mai judicioasa folosire a banilor publici decat modul in care au fost cheltuite circa 3 miliarde euro in luna decembrie 2006", ceea ce a facut sa se ajunga de la un excedent bugetar de 1% in noiembrie 2006, la un deficit bugetar de 1,5% la 31 decembrie 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.