Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a decis inchiderea procedurii de administrare speciala la Ardaf Cluj-Napoca, ca urmare a faptului ca s-a constatat redresarea financiara a societatii. "Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a dispus
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a decis inchiderea procedurii de administrare speciala la Ardaf Cluj-Napoca, ca urmare a faptului ca s-a constatat redresarea financiara a societatii. "Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a dispus inchiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala la Ardaf si revocarea deciziei nr.113.299/18.07.2006, prin care s-a instituit deschiderea procedurii", transmite un comunicat la CSA. "La momentul luarii deciziei de instituire a administrarii speciale la Ardaf, am fost constienti de riscul ca aceasta poate afecta increderea publicului in societate si in industria asigurarilor in general, dar rezultatele obtinute astazi dovedesc faptul ca a fost cea mai eficienta masura pe care CSA o putea dispune pentru redresarea companiei", a declarat, in comunicat, Angela Toncescu, presedintele CSA. Totodata, comunicatul CSA precizeaza ca masura de instituire a administrarii speciale la Ardaf a avut efectele pozitive asteptate, iar Consiliul CSA a constatat majorarea capitalului social al societatii peste nivelul minim cerut de autoritatea de supraveghere si restabilirea situatiei financiare a acesteia.
Capitalul social al Ardaf a ajuns, in urma majorarilor succesive de capital, la suma de 162,59 milioane de lei, integral varsata, de la 62,59 milioane lei. Consiliul CSA a hotarat mentinerea administratorului special, avocatul Radu Cocea, pentru efectuarea tuturor formalitatilor legate de aprobarea de catre CSA a noului Consiliu de Administratie al Ardaf care va fi numit in Adunarea Generala a Actionarilor societatii din data de 7 februarie 2007, inregistrarea acestuia la Oficiul Registrului Comertului si transmiterea la CSA a documentelor din care sa rezulte aceasta inregistrare.
"CSA va lua in continuare toate masurile legale necesare pentru protejarea intereselor asiguratilor si promovarea stabilitatii financiare a pietei, si totodata vreau sa atrag atentia asupra faptului ca bunul mers al activitatii oricarei societati depinde in mare masura de cat sunt actionarii de dispusi sa sustina propria afacere", a mai spus Angela Toncescu. CSA a decis, in iulie 2006, punerea sub administrare speciala a companiei, considerand ca managementul Ardaf a periclitat respectarea obligatiilor fata de asigurati si alti creditori din asigurari. Ardaf a subscris, in primele noua luni ale anului 2006, prime brute in valoare de 161,7 milioane de lei, in scadere cu 18,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si a consemnat pierderi de 106,4 milioane de lei.
Anul trecut, compania a avut venituri totale de circa 204,3 milioane de lei, in scadere cu 18,8% fata de rezultatul din 2005. Pachetul majoritar de actiuni Ardaf, de 56,19% din capital, este detinut de compania Tender Timisoara. Tender si-a anuntat intentia de a vinde participatia majoritara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.