de Marius Serban O serie de banci si-au reconsiderat politica de transmitere a informatiilor la Biroul de Credit. Clientii cu datorii neachitate mai mici de 10 lei nu vor mai fi trimisi pe lista neagra. Modul in care bancile raporteaza restantele

de Marius Serban

O serie de banci si-au reconsiderat politica de transmitere a informatiilor la Biroul de Credit. Clientii cu datorii neachitate mai mici de 10 lei nu vor mai fi trimisi pe lista neagra. Modul in care bancile raporteaza restantele la Biroul de Credit a generat in nenumarate randuri nemultumiri din partea clientilor. Pentru o suma modica, o persoana era trecuta pe lista neagra, fara posibilitatea de a mai primi finantare in urmatorii cinci ani, perioada dupa care informatiile negative se sterg. Si mai frustrant era faptul ca unii clienti nici macar nu stiau ca au restante, deoarece bancile nu se grabesc sa comunice debitorilor modificarile intervenite pe parcursul contractului. Astfel, majorarea unui simplu comision facea ca rata lunara sa creasca. Si chiar daca persoanele imprumutate isi plateau cu regularitate vechile rate, ele acumulau fara sa stie restante cel mai adesea de cativa lei, dar pentru care primeau apoi calificativul de ""rau platnic"". O serie de banci si-au reconsiderat in ultima vreme politica de transmitere a informatiilor, renuntand sa mai raporteze sumele mai mici de 10 lei. Care este politica bancilor de informare a clientilor despre restantele la creditare cititi pe larg in Saptamana Financiara.

Articol realizat in colaborare cu revista Saptamana FInanciara


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.