Congresul PNTCD de duminica se anunta deja unul plin de surprize. Daca motiunile lui Serban Radulescu si a lui Marian Petre Milut au fost deja aprobate, ceilalti doi candidati la presedintia partidului s-au lovit de refuzul Consiliului National de Co
Congresul PNTCD de duminica se anunta deja unul plin de surprize. Daca motiunile lui Serban Radulescu si a lui Marian Petre Milut au fost deja aprobate, ceilalti doi candidati la presedintia partidului s-au lovit de refuzul Consiliului National de Coordonare (CNC) al PNTCD, pe motiv ca motiunile acestora nu indeplinesc conditiile minimale de sprijin politic. Atat fostul premier, Victor Ciorbea, cat si ex-ministrul Agriculturii, Ioan Avram Muresan au contestat, in urma cu cateva zile, decizia CNC-ului, contestatiile lor urmand sa fie analizate in cursul zilei de astazi. Ioan Avram Muresan a declarat, ieri, ca, in conditiile in care contestatia sa va fi respinsa, este dispus sa apeleze la justitie. "Exista si posibilitatea sa ne adresam justitiei, dar trebuie sa epuizez mai intai toate caile de atac din interiorul partidului", a precizat Muresan, adaugand ca, indiferent de raspunsul CNC, el va incerac sa-si prezinte programul politic in cadrul Congresului de maine, daca va fi lasat. Acesta a sustinut ca in interiorul partidului ar exista conflicte de interese. Nici Victor Ciorbea nu da semne ca ar renunta usor la sefia PNTCD, intrucat si el a anuntat ca va cere Congresului sa-i accepte candidatura. Conform unor sondaje de opinie efectuate in randurile partidului, Milut ar avea cele mai mari sanse sa fie ales, insa si candidatura lui Serban Radulescu este bazata pe sustinerea a cel putin 15 organizatii din Moldova, Dobrogea si Muntenia. Radulescu a declarat ca, in cazul in care va fi ales presedinte PNTCD, va conduce partidul de la Cluj, si nu din Bucuresti. "Noi vedem o reprezentare pe euroregiuni, fiecare dintre acestea urmand sa fie condusa de catre un presedinte ales la nivel regional si care automat devine si vicepresedinte al partidului", a spus Radulescu. Daca programul politic al lui Milut se axeaza pe obtinerea a doua locuri de europarlamentari, dar si de parlamentari nationali, oferta lui Serban Radulescu isi propune sa coaguleze toate fortele de centru-dreapta de pe scena politica romaneasca si sa intareasca relatiile dintre PNTCD si Partidul Popular European.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.