Si contabilul sef al Spitalului de Neuropsihiatrie Sapoca, Dumitru Popescu, a fost condamnat definitiv. Si el insa a fost mentinut in functie. Popescu a fost condamnat definitiv la un an si zece luni de inchisoare cu suspendare, pentru doua infractiu
Si contabilul sef al Spitalului de Neuropsihiatrie Sapoca, Dumitru Popescu, a fost condamnat definitiv. Si el insa a fost mentinut in functie. Popescu a fost condamnat definitiv la un an si zece luni de inchisoare cu suspendare, pentru doua infractiuni de luare de mita si uz de fals. In decizia penala nr. 2405/2003, instanta suprema a stabilit ca Dumitru Popescu, in calitate de contabil sef si membru al Consiliului de Administratie al Spitalului de Neuropsihiatrie Sapoca (unul dintre cele mai mari azile psihiatrice din tara), a fraudat licitatiile pentru achizitionarea de aparatura medicala, contra unor mite de zeci de mii de dolari. Prejudiciile aduse bugetului de stat au fost de sute de mii de de USD. Ajuns infractor cu acte in regula, Popescu a ramas in continuare contabil sef la Spitalul de Neuropsihiatrie Sapoca. Mai mult, la 28 mai 2006, el a fost numit, prin ordinul ministrului Sanatatii, director financiar contabil.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.