Societatea de intermediere financiara Intercapital Invest a inregistrat anul trecut tranzactii in valoare de 451 milioane lei, cu 72% mai mare decat cea inregistrata in 2005. La capitolul tranzactii cu obligatiuni pe piata secundara, valoarea acestor
Societatea de intermediere financiara Intercapital Invest a inregistrat anul trecut tranzactii in valoare de 451 milioane lei, cu 72% mai mare decat cea inregistrata in 2005. La capitolul tranzactii cu obligatiuni pe piata secundara, valoarea acestora a fost de 167 milioane lei in 2006, in timp ce in 2005 a fost de 3,3 milioane lei. Valoarea tranzactiilor firmei cu instrumente derivate tranzactionate la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu a urcat de aproape 15 ori, la 557 milioane de lei, fata de 37,5 milioane lei in 2005, se arata intr-un comunicat al companiei. Societatea de intermediere financiara s-a plasat la sfarsitul anului trecut pe locul 16 in topul brokerilor de la BVB si Rasdaq, cu o cota de piata de 2,1%. Numarul clientilor firmei a crescut cu 70%, ajungand la 2.451 la sfarsitul anului 2006. In 2005, Intercapital Invest avea 1.500 de clienti. Comparativ cu anul 2004, numarul clientilor Intercapital Invest a crescut cu 227%. La sfarsitul anului 2006, veniturile Intercapital s-au ridicat la 4,5 milioane lei, reprezentand o crestere cu 50% fata de veniturile totale inregistrate in 2005, in valoare de trei milioane de lei. Anul trecut, Intercapital a intermediat oferta publica de obligatiuni a Bancii Mondiale, delistarea Eurom Bank de pe Piata Rasdaq si emisiunea de obligatiuni Fortuna Leasing. In plus, Intercapital si-a marit activitatea in tara prin infiintarea a trei noi agentii in orasele Bacau, Craiova si Pitesti. Intercapital Invest este specializata in furnizarea de servicii pe piata de capital din Romania, incluzand intermedierea tranzactiilor cu actiuni, obligatiuni, contracte futures si alte instrumente financiare si intermedierea ofertelor publice de cumparare si de vanzare de actiuni si obligatiuni. Compania a fost infiintata in anul 1995 ca membru fondator al Bursei de Valori Bucuresti. Fondul Romano-American pentru Investitii este actionarul majoritar al Intercapital Invest, prin intermediul Certinvest, care detine 70% din actiunile casei de brokeraj. Restul actiunilor sunt detinute de persoane fizice si juridice romane.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.