Exista un mic castigator al fumigenei cu biletul roz: Elena Udrea, intrucat intreg balamucul generat de veniturile pe care le-a obtinut pe nemunca de la RAPPS se estompeaza, opinia publica fiind preocupata de cu totul altceva. De altfel, cred ca si
Exista un mic castigator al fumigenei cu biletul roz: Elena Udrea, intrucat intreg balamucul generat de veniturile pe care le-a obtinut pe nemunca de la RAPPS se estompeaza, opinia publica fiind preocupata de cu totul altceva. De altfel, cred ca si tema biletului roz are o soarta asemanatoare. Acum se vorbeste deja, pe fata, oficial, chiar ritos, despre daramarea intregului Guvern si suspendarea presedintelui. Putem asista, astfel, la prezidentiale anticipate. De aceea, atunci cand cei doi oameni politici cu greutate - seful statului si premierul - se incaiera, avem si un posibil mare castigator. Care este PSD. E limpede ca sinuciderea politica in grup a PNL, PD si a presedintelui Traian Basescu e de natura sa creeze o extraordinara oportunitate pentru principalul partid din opozitie. Un adevarat culoar de zbor la capatul caruia se afla puterea care sta sa fie cucerita. Oferita pe tava.
Biletul despre care s-a facut atata tapaj in ultimele zile a fost pus in circulatie miercuri, la ceas de seara. Starnind, cum era si de asteptat, o veritabila harmalaie nationala. Generand opinii dintre cele mai diverse. Basescu, in razboiul de imagine declansat cu mult timp in urma impotriva lui Tariceanu, a incercat din rasputeri sa-si marcheze punctul dintr-o alta pozitie decat cea de ofsaid. De aceea, el a vorbit si de ambiguitatea mesajului scris al premierului, care dupa opinia sa nu se poate constitui intr-o proba de trafic de influenta, ci doar de imoralitate si despre motivele care l-ar fi determinat sa nu faca publica aceasta chestiune atunci cand faptele s-au intamplat. Ci un an si jumatate mai tarziu. Premierul, la randul lui, a contraatacat puternic. Aratand ca nici nu poate fi vorba de trafic de influenta sau de vreun alt tip de imixtiune in treburile Justitiei, Tariceanu a explicat opiniei publice, din punctul sau de vedere, motivele care il determina pe seful statului sa-l hartuiasca. Primul fiind dorinta acestuia de a dispune de un premier marioneta, total aservit presedintelui si de a distruge Partidul National Liberal pentru a face loc Partidului Democrat, care alearga pe acelasi culoar de dreapta, brat la brat cu seful statului. Iar cel de-al doilea motiv ar fi ca Basescu acuza pentru a nu fi, la randul sau, acuzat. Tariceanu, pentru prima data, a afirmat raspicat ca seful statului s-a plasat in fruntea unui grup nelegitim de interese care jumuleste institutiile publice. Din acest moment, s-a intrat intr-o stare de isterie. Ce poate avea efecte devastatoare.
O cearta politica din interiorul dreptei, o simpla rivalitate a degenerat in rafuiala. Rafuiala a dat in criza. Incepand de ieri, criza politica, la randul ei, a devenit majora. Presedintele cere ultimativ capul premierului. Si Parchetul, subordonat grupului sau de interese, iese la bataie. Premierul il acuza, fara drept de apel, de agresivitate si coruptie pe seful statului. In timp ce PNL si PD par buimacite, cel mai important partid din opozitie, PSD - care este si formatiunea cea mai bine reprezentata in Parlament - solicita atat demiterea Guvernului, cat si suspendarea din functie a sefului statului. Un alt partid, intrat de curand in opozitie -conservatorii lui Voiculescu - merge doar pe suspendare. In mod straniu mai rezervat, PRM nu are alta optiune decat cea identificata de PSD. La o adica, liberalii vor merge pe suspendare, Partidul Democrat doar pe demiterea primului ministru iar UDMR doar pe suspendare. Limbile acestui incendiu teribil, intens vanturate de presa si de reprezentantii societatii civile, invaluie cele doua palate, Victoria si Cotroceni, pericolul de a le transforma in torte fiind major. In principiu, este posibila si o schimbare de Guvern si o suspendare a presedintelui. Sinuciderea in grup s-a produs.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.