Presedintele Consiliului Economic si Social, Mihai Seitan, si-a dat demisia din functie pentru ca institutia nu mai functioneaza de jumatate de an, din cauza neintelegerilor dintre sindicate si patronate, care nu si-au desemnat nici pana acum membrii
Presedintele Consiliului Economic si Social, Mihai Seitan, si-a dat demisia din functie pentru ca institutia nu mai functioneaza de jumatate de an, din cauza neintelegerilor dintre sindicate si patronate, care nu si-au desemnat nici pana acum membrii.Acesta a declarat, ieri, pentru NewsIn, ca nu mai putea sta in fruntea unei institutii care nu functioneaza de jumatate de an. "CES nu mai functioneaza de asta-vara, iar in momentul de fata nu mai are decat un birou executiv si cativa vicepresedinti, dar deciziile nu pot fi luate doar de acestia. In 28 decembrie am prezentat demisia premierului, iar in 8 ianuarie am prezentat-o si membrilor biroului executiv. Nu mai puteam sta in fruntea unei institutii care nu functioneaza de atat timp", a explicat Seitan.
Motivul pentru care acesta si-a dat demisia a fost faptul ca, desi membrii CES trebuiau desemnati inca din toamna anului 2006, sindicatele si patonatele nu au ajuns la o intelegere in acest sens. "Guvernul si-a desemnat membrii din noiembrie, sindicatele nu reusesc sa functioneze si sa se inteleaga pentru a face propunerile. Eu am asteptat, le-am spus, dar nu aveam niciun instrument legal pentru a-i obliga sa se hotarasca", a mai spus fostul presedinte al CES. Seitan va ramane insa membru al CES pentru ca se afla pe lista de membri a Guvernului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.