Serviciul Cetatenie din cadrul Ministerului Justitiei vine in sprijinul cetatenilor romani, solicitanti ai cetateniei germane, care au depus cereri de renuntare la cetatenia romana, informand ca, potrivit legislatiei germane privind cetatenia, strain
Serviciul Cetatenie din cadrul Ministerului Justitiei vine in sprijinul cetatenilor romani, solicitanti ai cetateniei germane, care au depus cereri de renuntare la cetatenia romana, informand ca, potrivit legislatiei germane privind cetatenia, strainii pot obtine cetatenia germana fara sa o piarda pe cea a statului de provenienta, atunci cand sunt cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene. In aceste conditii, cetatenii romani care au depus cereri de renuntare la cetatenia romana, dar care nu au fost aprobate inca prin Hotarare de Guvern, pot cere Ministerului Justitiei sistarea acestora. Solicitarile pot fi transmise pe adresa Serviciului Cetatenie, Ministerul Justitiei, Bucuresti, Str. Petofi Sandor 47, sector 1 sau pe fax la 021.318.84.17.
In conformitate cu art.12 din Legea cetateniei romane, modificata prin OUG 43/2003, cererea de acordare sau, dupa caz, de redobandire a cetateniei romane se face personal sau, in cazuri temeinic justificate, prin mandatar cu procura speciala si autentica, insotita de acte care dovedesc indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.