In primele 11 luni ale lui 2006, deficitul de cont curent al balantei de plati a fost de 8,85 miliarde de euro, mai mare cu 44,8% decat cel din perioada similara a anului trecut. anterior, se arata intr-un comunicat al Bancii Nationale a Romaniei. So
In primele 11 luni ale lui 2006, deficitul de cont curent al balantei de plati a fost de 8,85 miliarde de euro, mai mare cu 44,8% decat cel din perioada similara a anului trecut. anterior, se arata intr-un comunicat al Bancii Nationale a Romaniei. Soldul contului curent a fost influentat cel mai mult de deficitul balantei comerciale care a crescut cu peste 48% si a depasit 10 miliarde de euro. Dupa primele 11 luni ale anului trecut deficitul balantei comerciale a fost de peste 10 miliarde de euro, mai mare cu 48% fata de aceeasi perioada din 2005. Pierderile din contul curent au fost acoperite in proportie de aproximativ 93% prin investitii straine directe care au fost de doua ori mai multe decat in 2005 ajungand la valoarea de 8,3 miliarde de euro. Datoria externa pe termen mediu si lung a crescut cu peste 10%, depasind 27 de miliarde de euro.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.