Piata a fost deschisa cu deprecieri generalizate. Dupa primul sfert de ora, BET avea o pierdere de 1,2%, BET C de 1%, iar BET Fi inregistra o pierdere de peste doua procente. Vanzatorii domina piata pe volume ridicate, lichiditatea depasind 1,7 milio
Piata a fost deschisa cu deprecieri generalizate. Dupa primul sfert de ora, BET avea o pierdere de 1,2%, BET C de 1%, iar BET Fi inregistra o pierdere de peste doua procente. Vanzatorii domina piata pe volume ridicate, lichiditatea depasind 1,7 milioane de euro in primul sfert de ora. Presiunea la vanzare s-a simtit in special pe societatile de investitii. SIF Moldova pe un rulaj de aproape 700 de mii de actiuni a coborat cu 2,8%. De asemenea, SIF Transilvania a coboarat cu peste 2,5%, iar SIF Oltenia au inregistrat o scadere de aproape doua procente.
Valul de vanzari a cuprins toata piata, desi volumele tranzactionate sunt mai reduse. Dupa primul sfert de ora doar trei societati inregistrau cresteri usoare. Pe sectorul petrolier, Rompetrol a avut o pierdere de 2,5% la 9,26 de bani, iar SNP are o corectie mai usoara de 0,8%. Pe sectorul bancar, BRD a cazut din nou sub pragul de 20 de lei, la minimul de 19,80 lei, iar Carpatica a pierdut 1,7%.
In schimb, Banca Transilvania s-a bucurat in continuare de o foarte buna stabilitate, si a ramas la cotatia precedenta. In deschidere, TLV a avut chiar cateva tranzactii pe crestere de 1,04 lei. Transelectrica, dupa cateva zile de cresteri si atingerea unei noi maxime istorice a suferit o corectie de peste 1%.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.