ANRE ar putea introduce din 2008 certificatele rosii care stimuleaza producerea energiei termice din surse regenerabile, dupa modelul certificatelor de la electricitate, o decizie urmand sa fie luata dupa o consultare publica, a declarat, ieri, pentr
ANRE ar putea introduce din 2008 certificatele rosii care stimuleaza producerea energiei termice din surse regenerabile, dupa modelul certificatelor de la electricitate, o decizie urmand sa fie luata dupa o consultare publica, a declarat, ieri, pentru NewsIn, presedintele ANRE, Nicolae Opris. "Asteptam sa intre in vigoare modificarile legii energiei, pentru a avea un cadrul legal in vederea adoptarii unor scheme de ajutor pentru producerea de energie din resurse regenerabile. Numai dupa aceea putem demara o actiune de consultare publica si vom discuta cu jucatorii din domeniu, pentru a adopta o metoda optima de functionare a mecanismului privind eliberarea si tranzactionarea unor certificate rosii", a explicat Opris. In opinia sa, este putin probabil ca aceasta platforma de tranzactionare sa poata fi realizata in acest an. "Cel mai probabil, schema de tranzactionare a certificatelor rosii va intra in vigoare din 2008", a mai spus oficialul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.