Nu mai putin de 21 de persoane au ramas izolate intr-un imobil din Capitala, dupa ce scara si o parte a cladirii s-au prabusit. Pompierii au fost nevoiti sa-i scoata pe ferestre pe cei opt copii si 13 adulti ramasi blocati in casa de pe Calea Grivite
Nu mai putin de 21 de persoane au ramas izolate intr-un imobil din Capitala, dupa ce scara si o parte a cladirii s-au prabusit. Pompierii au fost nevoiti sa-i scoata pe ferestre pe cei opt copii si 13 adulti ramasi blocati in casa de pe Calea Grivitei. Salvatorii au convins cu greu o familie cu trei copii sa coboare de la etaj care protesta, astfel, impotriva edililor locali pe motiv ca nu le asigura o locuinta. Mai mult decat atat, in cursul zilei de ieri unii dintre locatari s-au urcat pe acoperisul cladirii si au strigat ca nu se dau jos pana ce primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman sau Gigi Becali le da o locuinta. Incidentul a avut loc in noaptea de duminica spre luni. In jurul orei 2,00, scara si unul dintre peretii imobilului situat pe Calea Grivitei nr. 60-62, s-au prabusit. Cele 21 de persoane au ramas blocate la etajul 1 si la mansarda cladirii. Ca sa-i poata evacua, Grupul Special de Salvatori (GSP) al ISU "Dealul Spirii" Bucuresti au adus sase echipaje de pompieri. Ei s-au lovit, insa, de incapatanarea unei femei cu trei copii care refuza sa coboare. Barbatul acesteia o sustinea si reprosa autoritatilor ca nu i-a avertizat asupra riscului de prabusire si ca nu le-a dat nici o alta locuinta. "Numai daca moare cineva o sa se intervina", spunea barbatul. Cel care i-a convins sa coboare a fost locotenent-colonelul Dorin Oltean comandantul GSP. Acesta a declarat pentru ZIUA: "Au fost unele probleme cu o familie la mansarda. Femeia spunea ca daca le da drumul copiilor (sa coboare n.n.) o sa ramana pe drumuri. I-am explicat barbatului ca, daca nu accepta, situatia se poate intoarce impotriva lui. Omul a ramas surprins ca i-am vorbit frumos si, in cele din urma, a acceptat sa coboare".
Chiliman: "Este o situatie atipica"
Imobilul aflat la un pas de prabusire este construit in anul 1910. Acolo locuiau 60 de persoane si doar o parte (25) cu acte in regula. Vechea casa se afla in litigiu, revendicata de fostii proprietari. Primarul Andrei Chiliman a declarat ca persoanele afectate au primit adapost provizoriu intr-un adapost social pe strada Odai. "Este o situatie atipica. Primaria de sector are in responsabilitate repartizarea unor locuinte (...) iar Primaria Capitalei, nu investeste pentru siguranta acestor cladiri", a precizat Chiliman. Luminita Mihut, directorul Administratiei Fondului Imobiliar a declarat pentru Mediafax: "Nu putem aloca bani de investitii(...) nici nu putem sa demolam constructia - desi s-ar impune aceasta solutie - pentru ca imobilul este revendicat si se afla si pe lista de monumente a Ministerului Culturii".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.