Liderul PLD, Theodor Stolojan, a confirmat existenta biletului mentionat de Elena Udrea, cel in care premierul Tariceanu i-ar fi cerut lui Basescu sa intervina la Parchet in favoarea lui Dinu Patriciu. "E clar ca e o porcarie. Si mie imi vine uneori
Liderul PLD, Theodor Stolojan, a confirmat existenta biletului mentionat de Elena Udrea, cel in care premierul Tariceanu i-ar fi cerut lui Basescu sa intervina la Parchet in favoarea lui Dinu Patriciu. "E clar ca e o porcarie. Si mie imi vine uneori sa arunc asemenea porcarii la gunoi. Nu l-am vazut, dar sunt sigur ca acest bilet a existat. O cunosc pe Udrea si stiu ca nu ar fi iesit cu asa ceva nefondat", a spus Stolojan. Acesta a adaugat ca Tariceanu ar fi trebuit sa demisioneze inca de la scandalul intrevederii organizate de premier intre Patriciu si ministrul de Justitie, Monica Macovei. "Atunci ar fi trebuit sa-si dea demisia. (...) Daca aveam un sistem bine consolidat, Tariceanu trebuia sa-si dea demisia", sustine Stolojan.
Si presedintele PD, Emil Boc, considera ca biletul buclucas exista. "Nu am niciun motiv sa ma indoiesc ca doamna Udrea spune adevarul. Este jurista de profesie si un jurist stie ce spune. Asteptam sa vedem care este continutul scrisorii, dupa care ne vom pronunta", a spus Boc. Acesta a spus ca Udrea a informat Biroul Permanent National al partidului cu privire la continutul biletului, dar se asteapta publicarea acestuia pentru ca PD sa se pronunte in privinta unei posibile incalcari a principiului separatiei puterilor in stat.
Presedintele democratilor a tinut sa precizeze ca dezvaluirile lui Udrea nu au fost mandatate de catre partid, fiind facute doar in calitatea acesteia de fost consilier.
Boc a vorbit chiar de posibile consecinte legale daca textul va confirma spusele fostului consilier de stat al presedintelui Basescu. "Daca le are sau nu, vom vedea, din perspectiva acelei scrisori", a conchis liderul PD.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.