Regele Mihai I a fost ieri la Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii pentru a studia dosarele de urmarit pe care i le-a facut Securitatea. "Majestatea Sa a citit cateva file din cele doua dosare care-l vizeaza si care se afla in poses
Regele Mihai I a fost ieri la Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii pentru a studia dosarele de urmarit pe care i le-a facut Securitatea. "Majestatea Sa a citit cateva file din cele doua dosare care-l vizeaza si care se afla in posesia noastra. Majestatea Sa a fost vizibil emotionat sa revada intre acele coperti o serie de inscrisuri din presa vremii, dar si o serie de delatiuni ce-l vizau. Mi-a ramas in minte numele conspirativ al unuia dintre turnatorii sai: Romeo. Acesta era, cel mai probabil, cineva din interiorul Palatului", a declarat Ticu Dumitrescu, membru in Colegiul institutiei. Regele, insotit de regina, de printesa Margareta si de sotul acesteia, a vizitat sediul institutiei, apoi a avut o convorbire de trei sferturi de ora cu Ticu Dumitrescu si presedintele CNSAS, Claudiu Secasiu. "Majestatea Sa si-a manifestat dorinta de a reveni la CNSAS pentru a-si studia mai in amanunt dosarul, insa, avand in vedere ca va pleca in curand din Romania, o va imputernici pe Principesa Margareta sa aprofundeze in numele sau continutul inscrisurilor", a precizat Dumitrescu. Sosirea regelui a provocat disensiuni in sanul Colegiului deoarece aceasta nu a fost anuntata in mod oficial, iar o parte din membrii CNSAS nu au putut sa discute cu monarhul, desi au asteptat. Cel mai nemultumit a fost Cazimir Ionescu: "Va rog sa retineti, aceasta a fost o vizita privata pe care Regele Mihai I si familia sa i-au facut-o lui Ticu Dumitrescu, nu o vizita oficiala a Familiei Regale la sediul CNSAS. Am asteptat aproape o ora in sala de Colegiu vizita suitei regale, insa acestia nu au discutat decat cu Ticu Dumitrescu si cu presedintele Secasiu. Noi, ceilalti, nici macar nu am fost anuntati oficial de vizita, am aflat din vorba-n vorba ca urmeaza ca Majestatea Sa sa vina aici".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.