Ieri, cu ocazia zilei poetului national, au avut loc nenumarate manifestari, dar la nici una dintre acestea nu a fost prezent presedintele Romaniei, Traian Basescu. Acelasi lucru este valabil si pentru primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu.
Ieri, cu ocazia zilei poetului national, au avut loc nenumarate manifestari, dar la nici una dintre acestea nu a fost prezent presedintele Romaniei, Traian Basescu. Acelasi lucru este valabil si pentru primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu.

Ieri s-au implinit 157 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu, moment care a fost sarbatorit prin numeroase manifestari nu doar in tara, ci si in strainatate. Doar ca, la nici una dintre acestea, presedintele Romaniei, Traian Basescu, dar nici primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu nu au considerat ca este necesar sa participe. Programul presedintelui a fost mult prea incarcat, intre un dejun si o intalnire de lucru negasindu-si timp pentru vreunul dintre evenimentele care au marcat aceasta zi importanta pentru romani.

Manifestarile dedicate aniversarii a 157 de ani de la nasterea lui Eminescu au inceput inca de sambata cu o depunere de coroane la bustul poetului din Piata Revolutiei. La Memorialul Ipotesti s-a desfasurat ieri un concurs pe teme eminesciene pentru elevi. La Suceava, in cadrul celei de-a 16-a editii a Festivalului literar „Mihai Eminescu“, au avut loc dezbateri, lansari de carte si vernisaje de expozitii. Pe scena Centrului Cultural din Piatra Neamt, actorul Ion Caramitru a recitat din versurile „Luceafarului poeziei romanesti“. La Putna, au fost depuse coroane la statuia lui Mihai Eminescu din curtea manastirii si s-a decernat si Premiul National Eminescu de catre Societatea scriitorilor bucovineni.

Lansarea unui nou volum cu manuscrise ale lui Eminescu
La sediul Fundatiei Nationale pentru Arta si Stiinta din Bucuresti a avut loc lansarea volumului al VII-lea din editia facsimilata a manuscriselor lui Mihai Eminescu de catre Eugen Simion, fostul presedinte al Academiei Romane. Acesta reprezinta un mare proiect cultural si un eveniment editorial deosebit de important, deoarece Eminescu este expresia cea mai inalta a valorilor natiunii romane.
Volumul de aproximativ 700 de pagini a fost lansat in circa 500 de exemplare si va putea fi achizitionat din librarii la pretul de 150 de lei noi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.