Democratii cer suspendarea taxei pentru prima inmatriculare a autovehiculelor, masura care a incins spiritele in ultimele doua saptamani. Liderul PD Emil Boc a precizat ieri ca subiectul taxei auto a fost dezbatut in sedinta conducerii partidului, i
Democratii cer suspendarea taxei pentru prima inmatriculare a autovehiculelor, masura care a incins spiritele in ultimele doua saptamani. Liderul PD Emil Boc a precizat ieri ca subiectul taxei auto a fost dezbatut in sedinta conducerii partidului, iar ministri democrati au primit sarcina sa gaseasca o solutie pentru ca dincolo de eliminarea acestei taxe, Romania sa nu fie totusi transformata intr-un parc de rable.

Emil Boc a explicat ieri si motivele pentru care se impune eliminarea taxei. Pe de o parte, ea nu este obligatorie din perspectiva regimurilor practicate si in alte tari ale UE. In al doilea rand, taxa a fost mult “deformata“ in Parlament, comparativ cu varianta initiala elaborata la Guvern, introducand o fiscalitate excesiva raportat la nivelul de trai actual al romanilor. Liderul democrat a mai aratat ca exista circa 11 state ale UE care nu au apelat la asemenea taxe ca masuri pentru protectia mediului care sa stopeze inflatia de rable pe pietele auto respective.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.