Electromagnetica si Enol Grup au solicitat bursei de electricitate OPCOM sa nu permita participarea Termoelectrica la tranzactii cu energie, intrucat firma nu a respectat termenele de plata a facturilor emise de cele doua companii, anunta Mediafax. <
Electromagnetica si Enol Grup au solicitat bursei de electricitate OPCOM sa nu permita participarea Termoelectrica la tranzactii cu energie, intrucat firma nu a respectat termenele de plata a facturilor emise de cele doua companii, anunta Mediafax.
Electromagnetica a reclamat neplata, la termen, de catre Termoelectrica a 12 facturi, iar de catre Enol neplata a sase facturi, din perioada septembrie 2005-mai 2006.
Solicitarile au fost transmise OPCOM la data de 11 ianuarie 2007. Operatorul bursei nu a raspuns, pana in prezent, cererilor Electromagnetica si Enol.
Cele doua firme invoca o procedura a OPCOM privind suspendarea dreptului oricarei companii care nu isi indeplineste obligatiile fata de OPCOM si fata de ceilalti participanti de a tranzactiona energie electrica pe platforma Piata pentru Ziua Urmatoare.
PZU este parte componenta a pietei en-gros de energie electrica, unde au loc transferuri pentru fiecare interval de tranzactionare al zilei de livrare, pe baza ofertelor transmise de participanti.
Participarea la aceasta piata este voluntara si este permisa tuturor titularilor de licenta inregistrati ca participanti la PZU, producatori de energie electrica, furnizori si operatori de retea. OPCOM, operatorul pietei de electricitate din Romania, este filiala a companiei de transport a electricitatii Transelectrica. Furnizorul de electricitate Enol, controlat de Lucian Boghiu, fost director general al Electrica, a fost infiintat in anul 2004.
Principalul actionar al producatorului de aparatura si instrumente de masura, verificare si control Electromagnetica este Asociatia Salariatilor, cu 54,1% din titluri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.