Legea chiriilor va intra in vigoare in primul semestru al acestui an, dupa ce va fi dezbatuta si analizata de specialisti internationali, sunt de parere reprezentanti din Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT). „In pre
Legea chiriilor va intra in vigoare in primul semestru al acestui an, dupa ce va fi dezbatuta si analizata de specialisti internationali, sunt de parere reprezentanti din Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT). „In prezent, aceasta lege circula prin minister in vederea avizarii. MTCT urmeaza sa organizeze o licitatie internationala pentru consultanti straini, experti din tari membre UE care, alaturi de specialisti romani, vor participa la adoptarea intregului pachet de legi pe acest domeniu“, ne-au declarat sursele citate.

Patru legi, intr-un singur pachet
Potrivit reprezentantilor MTCT, actul normativ care va fi adoptat, va cuprinde, in fapt, patru legi, respectiv Legea Chiriilor, a Locuintei, Legea privind administrarea cladirilor de locuinte si cea referitoare la finantarea locuintelor in parteneriate publice-private. In ceea ce priveste valoarea chiriilor de stat, aceasta va fi cunoscuta abia la vara. „In luna iunie vom putea calcula si valoarea acestei chirii. Consultantii care vor participa la elaborarea pachetului legislativ vor analiza exemplele de cea mai buna practica si le v or adapta la conditiile romanesti“, au explicat sursele citate. Acestea au adaugat ca beneficiarii locuintelor cu chirie vor plati diferit, in functie de categoria sociala, in sensul ca cei defavorizati vor fi subventionati.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.