Vanzarea Castelului Bran este doar prima din lungul sir de tranzactii imobiliare cu castele retrocedate. Peste 20 de castele si palate vor fi readuse in circuitul comercial. Printre ele se numara Castelul Brancovenesc, Castelul Teleki din Gornesti, C
Vanzarea Castelului Bran este doar prima din lungul sir de tranzactii imobiliare cu castele retrocedate. Peste 20 de castele si palate vor fi readuse in circuitul comercial. Printre ele se numara Castelul Brancovenesc, Castelul Teleki din Gornesti, Castelul de la Cris, Castelul Huszar de la Apalina, Castelul Dumbravioara, Centrul Istoric Cluj-Napoca, sediul Primariei Cluj-Napoca si Muzeul Brukenthal din Sibiu.
Cele mai proaspete retrocedari, urmate automat de afisare pe piata imobiliara, sunt cele privind domeniul si Palatul Stirbei din Buftea (Ilfov) si Castelul Bran din judetul Brasov. In Bucuresti, cea mai importanta oferta pe acest segment de piata a fost, incepand din toamna anului trecut, Palatul Bragadiru, situat in zona Rahova. Supranumit Colosseum, palatul este ofertat de urmasii familiei Bragadiru la un pret de 26 de milioane de euro.
Care este adevarata valoare a Castelului Bran, dar si controversele care plutesc in jurul retrocedarii proprietatii cititi pe larg intr-o analiza publicata de SFin. (Oleg Cojocaru)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.