A povestit ca, pe vremea cand era sefa cancelariei prezidentiale, a vazut un biletel roz pe care Tariceanu i l-ar fi trimis presedintelui, implorandu-l sa-l salveze pe Patriciu din ghearele procurorilor. O scrisorica - pierduta, in mod convenabil, pr
A povestit ca, pe vremea cand era sefa cancelariei prezidentiale, a vazut un biletel roz pe care Tariceanu i l-ar fi trimis presedintelui, implorandu-l sa-l salveze pe Patriciu din ghearele procurorilor. O scrisorica - pierduta, in mod convenabil, prin arhivele Cotrocenilor... Si de care "uitase" pana acum. Chiar si atunci cand, in vara lui 2005, isi amintise totusi de un telefon suspect al premierului catre procuroul general Ilie Botos. Ca sa vezi ce feste iti poate juca uneori memoria!
Dincolo de scenariul caragialesc, m-a socat candoarea si aplombul cu care Elena Udrea s-a autoprezentat drept un soi de "alfa si omega" a politicii romanesti. "Cabinetul Doi" al lui Basescu. Speraclul usilor capitonate de la Cotroceni. Surescitata si plina de importanta, ea a dezvaluit ca liberalul Radu Stroe, seful Secretariatului General al Guvernului, i-ar fi cerut sa-l "ajute" sa devina "ori ministrul Apararii, ori directorul SRI". "Aceasta este concluzia pe care am tras-o eu, ca astea erau cele pe care puteam sa le ofer eu..." - a explicat Elena Udrea. A refuzat propunerea, pentru ca "parteneriatul" n-o interesa. Ce sa-i ofere ei Radu Stroe? El era cel care avea nevoie de ea, fiindca "vroia o relatie buna cu Cotroceniul"!
Abia dupa ce moderatorul a intrebat-o cum anume ar fi putut sa influenteze ea numirea unui ministru, Elena Udrea si-a dat seama ca a cam luat-o gura pe dinainte. A balmajit ca nu stie de ce a ajuns Radu Stroe la o asemenea concluzie. Vanitatea a fost, insa, mai puternica. In mod evident, Udrea nu se mai teme de gafe. Se simte intangibila. Si vrea sa-si arate "muschii".
"Prietenia cu mine ar fi fost foarte interesanta!" - a exclamat ea, intepata. De ce, oare? Sa fi fost reputatia sa de mare avocat cauza acestui interes? Se pare, totusi, ca nu la bara si-a castigat Elena Udrea notorietatea... Oricum, nu la cea din Tribunal. "Din 12 contracte cu RAAPPS-ul, nu a castigat decat un singur proces si aceasta in conditiile in care cealalta parte a renuntat la actiune", a precizat Cristian David, ministru delegat pentru control. Ceea ce nu a impiedicat cabinetul de avocatura al Elenei Udrea sa incaseze de la Regie onorarii in valoare totala de 2,35 miliarde de lei. Un mizilic. Nu pentru bani a acceptat ea aceste dosare, ne-a asigurat Udrea, ci pentru faima. Si, evident, pentru binele tarii! "Nu mi-e rusine ca am aparat statul roman!" - a explicat ea, plina de emfaza. Pacat ca l-a aparat prost!
Prost pledeaza si pentru interesele lui Traian Basescu. Fiindca nimeni nu se indoieste ca presedintele se afla in spatele iesirilor la rampa ale Elenei Udrea. A "girat" si reprezentatia penibila de joi, de la Antena 3, confirmand existenta scrisorelei pierdute. De care, pasamite, uitase si el. Stranie sincronizare in amnezie... Noroc cu fosta sa sefa de cabinet, care a promis ca, incet-incet, isi va mai aminti ea si despre altele... Mi se pare mie, sau suna a amenintare? Probabil ca nu, altfel presedintele ar fi fost obligat sa intervina si sa o puna la punct. Sa-i atraga atentia ca a semnat o clauza de confidentialitate inainte de a fi angajata la Cotroceni. Ca, daca ar fi sesizat vreo ilegalitate sau vreun abuz de putere, ar fi trebuit sa protesteze pe loc, nu sa pastreze informatia ca instrument de santaj. Basescu nu s-a aratat deranjat de noile "indiscretii" ale Elenei Udrea. Confirmand, astfel, ca aceasta ii este partenera in vodevilul politic de prost gust la care asistam.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.