Administrarea companiilor din sectorul energetic si al industriei de aparare transferate din portofoliul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) in cel al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va f
Administrarea companiilor din sectorul energetic si al industriei de aparare transferate din portofoliul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) in cel al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va fi atribuita unei structuri separate in cadrul AVAS, potrivit unui comunicat al Agentiei.
Masura a fost determinata de numarul mare de membri ai personalului si de filiale, alaturi de patrimoniul semnificativ al celor doua sectoare importante pentru economia nationala. Consiliul de Supraveghere si Indrumare al AVAS a aprobat noua structura organizatorica a institutiei, prin care Autoritatea s-a reorganizat prin comasarea prin absorbtie cu OPSPI, institutie care s-a desfiintat.
"Prin noua organigrama, conducerea AVAS a urmarit sa realizeze comasarea si armonizarea structurilor organizatorice ale celor doua institutii, avand in vedere ca a fost preluat patrimoniul OPSPI, arhivele si documentatia aferente operatorilor economici transferati de la MEC, precum si personalul OPSPI. Astfel, institutia a fost reasezata pe principalele domenii de activitate", se precizeaza in comunicatul citat.
Astfel, AVAS va fi condusa in continuare de un presedinte si va avea patru vicepresedinti care vor coordona cate un domeniu de activitate, respectiv administrarea societatilor comerciale si gestionarea creantelor, valorificarea (vanzarea) actiunilor si activelor, afaceri europene si postprivatizare. Atat presedintele AVAS, cat si cei patru vicepresedinti vor fi numiti prin decizia primului-ministru.
Atributiile se refera la administrarea, restructurarea, privatizarea si, dupa caz, lichidarea societatilor si companiilor nationale si ale filialelor acestora, precum si ale celorlalte societati comerciale si filialelor acestora, existente in portofoliul AVAS sau transferate din administrarea MEC.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.