Cotatia companiei producatoare de solutii software pentru afaceri a inregistrat in sedinta de vineri o scadere de 9,5% dupa ce compania a raportat vanzari sub asteptari pentru trimestrul al patrulea din 2006, transmite Mediafax. Valoarea de piata a c
Cotatia companiei producatoare de solutii software pentru afaceri a inregistrat in sedinta de vineri o scadere de 9,5% dupa ce compania a raportat vanzari sub asteptari pentru trimestrul al patrulea din 2006, transmite Mediafax. Valoarea de piata a companiei a scazut 5,1 miliarde euro.
Incetinirea cresterii economice din SUA, principala piata pentru software la nivel mondial, si evolutia defavorabila a cursului euro/dolar au condus la obtinerea unui avans sub asteptari pentru vanzarile de licente.
Actiunile SAP au fost cotate la 38,68 euro, la 14:53 GMT, in scadere cu 8,5% fata de pretul stabilit in sedinta precedenta a Bursei din Frankfurt. In primele doua ore de tranzactionare peste 20 de milioane de titluri au fost tranzactionate, nivel de aproape trei ori mai mare decat media inregistrata in ultimele 30 de zile.
In ultimul trimestru al anului 2006, veniturile din vanzarile de licente s-au plasat la circa 1,26 miliarde de euro, in conditiile in care un numar de 23 de analisti estimau, in medie, vanzari de 1,348 miliarde euro.
Vanzarile de licente software au crescut cu 13,5% in 2006, la un curs valutar stabil, sub obiectivul companiei, care urmarea un avans de 15-17%. Veniturile din licente s-au plasat cu circa 40 de milioane de euro sub estimari, in 2006.
"Este o ratare importanta. Evolutia din Europa se imbunatateste, dar vanzarile din SUA au incetinit, iar Statele Unite au reprezentat motorul de crestere pentru SAP", apreciaza John Segrich, analist la JP Morgan, citat de Mediafax.
Vanzarile din SUA, care au o pondere de circa 30% in veniturile din licente, au crescut cu 4% in perioada octombrie-decembrie, fata de 15% in trimestrul anterior.
Banca de investitii Goldman Sachs a revizuit in scadere tinta de pret pentru titlurile SAP, de la 49 la 39 de euro, motivand decizia prin lipsa de sustenabilitate a valorii ridicate inregistrate de actiunile SAP, comparativ cu restul firmelor din sector.
Titlurile SAP sunt cotate la un nivel de 24,3 ori mai mare decat profitul prognozat pentru 2007, diferenta fata de actiunile concurentului Oracle fiind de 50%.
Cota de piata detinuta de companie in sectorul aplicatiilor software pentru afaceri a urcat cu 3%, la circa 24,2%, in anul 2006, a anuntat SAP.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.