Directorul general al Enel, Fulvio Conti, va sosi marti la Bucuresti pentru a discuta cu reprezentantii MEC despre proiectele companiei in Romania, cat si despre privatizarea Electrica Muntenia Sud.
In momentul de fata, Enel detine in Romania
Directorul general al Enel, Fulvio Conti, va sosi marti la Bucuresti pentru a discuta cu reprezentantii MEC despre proiectele companiei in Romania, cat si despre privatizarea Electrica Muntenia Sud.
In momentul de fata, Enel detine in Romania doua companii, Banat si Dobrogea, filiale Electrica preluate in 2005.
Cu toate ca cel mai mare grup de utilitati din Italia a fost desemnat, in iunie 2006, castigator al procesului de privatizare a filialei Electrica Muntenia Sud, transferul actiunilor nu a fost inca finalizat. Toate acestea, desi fostul ministru al Economiei anunta semnarea contractului pana la finele lui 2006, dupa aprobarea Guvernului si a Parlamentului.
Valoarea tranzactiei privind cumpararea de actiuni si majorarea de capital pana la o participatie de 67,5% a fost de 820 milioane euro.
In momentul de fata, Electrica Muntenia Sud se numara printre companiile al caror proces de privatizare este anchetat de procurori din punctul de vedere al legalitatii operatiunii, pe baza unor informatii privind scurgeri de informatii referitoare la ofertele depuse de firme concurente, cu complicitatea unor reprezentanti ai Ministerului Economiei si Comertului.
Procurorul general al Romaniei a cerut, in luna decembrie, avizul Comisiei pentru analiza faptelor savarsite de unii membri ai Guvernului, pentru inceperea urmaririi penale in cazul fostului ministru al Economiei Codrut Seres si a ministrului Comunicatiilor Zsolt Nagy, in cadrul anchetei cu privire la privatizarile unor companii importante.
Pentru preluarea Electrica Muntenia Sud au depus oferte companiile CEZ, Enel, Gaz de France International, Iberdrola (Spania) si RWE Energy AG (Germania).
Benyatov Don, reprezentant al Credit Suisse, i-ar fi comunicat presedintelui Enel, la 10 mai, ca grupul italian are cea mai buna oferta financiara, insa informarea venea la scurt timp dupa deschiderea ofertelor finale, iar datele erau cunoscute doar de membrii Comisiei de licitatie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.