Ludovic Orban a castigat postul de vicepresedinte pe probleme de comunicare, in cadrul Congresului PNL, de la sfarsitul saptamanii trecute. El l-a invins astfel pe Bogdan Olteanu, cel din urma fiind creditat cu cele mai mari sanse, avand in vedere c
Ludovic Orban a castigat postul de vicepresedinte pe probleme de comunicare, in cadrul Congresului PNL, de la sfarsitul saptamanii trecute. El l-a invins astfel pe Bogdan Olteanu, cel din urma fiind creditat cu cele mai mari sanse, avand in vedere ca s-a bucurat de sustinerea presedintelui Tariceanu. Cu toate acestea, Orban a castigat cursa datorita liderilor de filiale care au taxat implicarea premierului in jocurile de culise de dinaintea Congresului. Sustinut de organizatiile din teritoriu, Orban a renuntat sa mai candideze la functia suprema in partid, asa cum intentiona. „In loc sa aiba PNL o problema, prefer sa am eu o problema“, a explicat Orban. El a sugerat ca PNL nu merita sa aiba de suferit ca urmare a eventualelor lupte personale dintre liderii liberali.

Congresul PNL s-a incheiat. Marii cåstigatori sunt Ludovic Orban, Crin Antonescu si Norica Nicolai - liberali care nu au ramas intotdeauna pasivi in fata greselilor conducerii PNL, dar mai ales liberali care au avut discursuri dure la adresa partenerilor de Alianta si a presedintelui Basescu, chiar si fara mandat de la partid. In Congres, Taricean u a fost taxat, indirect, de teritoriu, din cauza sforilor trase inaintea Congresului. Cu noua echipa de vicepresedinti exista posibilitatea radicalizarii discursului in PNL, mai ales in contextul in care Orban si Antonescu nu sunt tocmai niste personaje care sa raspunda bine la ordine. Marii perdanti ai Congresului au fost chiar apropiatii lui Tariceanu - Radu Stroe si Bogdan Olteanu -, dar si Razvan Ungureanu, un apropiat al presedintelui Basescu. Oricum, cea mai interesanta parte a Congresului a fost lupta dintre Orban si Olteanu pentru postul de vicepresedinte pentru comunicare. Orban si-a jucat cartea bine si a cåstigat doar bazåndu-se pe antipatia membrilor PNL din teritoriu fata de Tariceanu. Nici macar nu a trebuit sa mai apeleze la solutii drastice cum ar fi fost o candidatura pentru sefia partidului impotriva lui Tariceanu, asa cum se gåndise.

“Eu nu am vrut asta. Nu am vrut sa lupt. Eu imi anuntasem candidatura de doua saptamåni. De ce a trebuit sa il am contracandidat pe Bogdan Olteanu?”, se mai intreaba si acum presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, cåstigatorul postului de vicepresedinte pe probleme de comunicare.
Astfel, Orban a reusit sa demonstreze ca indiferent de strategiile politice adoptate la centru, tot teritoriul ramåne baza unui partid. In Congres, lui Bogdan Olteanu nu i-a mai folosit la nimic sustinerea de care se bucura din partea presedintelui Calin Popescu Tariceanu. Si, probabil, a ramas cu un gust amar, cu toate ca probabil a prevazut rezultatul cu ceva timp inainte de anuntarea rezultatului, atunci cånd purta in piept o insigna cu “Votati-l pe Orban”.
Pacat ca nu a gåndit mai mult si mai repede! Ar fi putut refuza sa-si depuna candidatura impotriva lui Orban, la fel cum au facut-o colegii sai Motreanu, Nicolaescu si Vosganian. Oricum, presedintele PNL Bucuresti tinea in måneca si o solutie de avarie. Se gåndise chiar sa-si schimbe candidatura si sa intre in cursa pentru sefia PNL. E adevarat ca probabil nu ar fi avut sanse, insa ar fi demonstrat multe.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.