Lordul Bowness, membru al Camerei Lorzilor, a luat ieri apararea romånilor, raspunzånd printr-o intrebare retorica la un material publicat recent in publicatia The Telegraph: „Ce s-ar intåmpla daca Marea Britanie ar fi judeca
Lordul Bowness, membru al Camerei Lorzilor, a luat ieri apararea romånilor, raspunzånd printr-o intrebare retorica la un material publicat recent in publicatia The Telegraph: „Ce s-ar intåmpla daca Marea Britanie ar fi judecata dupa infractorii ei?“.

Conform unei scrisori publicate ieri in Sunday Telegraph, Bowness a atras atentia ca Romania si Bulgaria au inregistrat progrese importante la nivel politic si economic, ajungand intr-o perioada relativ scurta la nivelul standardelor cerute de aderarea la Uniunea Europeana. In aceste conditii, materialul plin de critici al jurnalistului Christopher Booker, la care face referire scrisoarea sa, nu are justificari. „Ambele tari au recunoscut ca mai au cativa pasi de facut, dar sa afirmi ca nu sunt in masura sa participe la procesul decizional al Uniunii Europene, pe baza unor statistici referitoare la criminalitate, este complet nedrept“, a subliniat parlamentarul britanic. Bowness este membru al Partidului Conservator si a vizitat Romania in 2005, in calitate de vicepresedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Lorzilor.

Romanii fac l egea
Materialul la care face referire scrisoarea lordului Bowness, semnat de editorialistul Cristopher Booker, sustine ca, prin aderarea la blocul european, „liderii comunisti ai celor doua tari“ sunt responsabili pentru o mare parte a legilor care guverneaza Marea Britanie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.