Departe de ochii lumii si ai jurnalistilor, conducerea executiva a PSD s-a reunit, inca de la jumatatea saptamanii trecute, la Bran. Presedintele Mircea Geoana si vicepresedintii - cu exceptia lui Dan Nica si Mihai Tanasescu, aflati in concediu in st

Departe de ochii lumii si ai jurnalistilor, conducerea executiva a PSD s-a reunit, inca de la jumatatea saptamanii trecute, la Bran. Presedintele Mircea Geoana si vicepresedintii - cu exceptia lui Dan Nica si Mihai Tanasescu, aflati in concediu in strainatate - s-au instalat la pensiunea, de patru margarete, "Cristal", apartinand lui Constantin Nita, presedintele organizatiei brasovene a partidului. Ceilalti participanti au trebuit sa se multumeasca cu cazarea la alte pensiuni, dar numai de trei margarete, din preajma.
Cu totii, insa, multumiti ca, de asta data, nu le-au fost golite buzunarele, ca in luna ianuarie a anului trecut, la intalnirea de atunci, din Poiana Brasov, cazandu-se la hotelul de cinci stele "Piatra Mare". Nita, generos, nu a pretins decat 100 lei pe o noapte, iar proprietarii pensiunilor din preajma si mai putin. Intre plimbarile in aerul puternic ozonat al Branului si discutiile privind situatia politica interna, stabilirea criteriilor pentru selectia candidatilor la alegerile europarlamentare, dar si despre restructurarea departamentelor partidului, liderii PSD s-au delectat cu preparate culinare specifice zonei la restaurantul "Coliba vanatorului", apartinand aceluiasi prosper presedinte brasovean.

"Ne mai gandim daca mergem la consultarile de la Palatul Victoria"

Precizand ca "PSD nu va sustine niciodata un guvern al Aliantei D.A., iar premierul Tariceanu nu mai merita sa conduca Guvernul Romaniei", presedintele Geoana a subliniat ca "instrumentul politic al motiunii de cenzura va fi folosit in acest an". Cu actuala coalitie guvernamentala, PSD nu va face niciun parteneriat, Geoana informand ca nu vor participa la consultarile de la Palatul Victoria, pe tema strategiei nationale de postaderare, daca Executivul nu va prezenta, pana atunci, un document coerent. "Nu vom merge sa confruntam strategia PNL, cea a PD si cea a UDMR cu cea a PSD sau a PRM. Dorim o strategie elaborata de toate formatiunile politice, intrunind consensul national", a spus Geoana.

Puscas, in fruntea listei la alegerile pentru PE

La intalnirea de la Bran, staff-ul social-democratilor a aprobat propunerile presedintelui Mircea Geoana privind criteriile pentru selectia candidatilor de pe lista PSD pentru Parlamentul European. In fruntea listei va fi, cel mai probabil, actualul europarlamentar Vasile Puscas, fost negociator-sef al Guvernului Nastase la tratativele cu UE, pana in 2004. In viziunea presedintelui PSD, un viitor europarlamentar trebuie sa stie cel putin doua limbi straine, sa aiba abilitati de comunicare, sa cunoasca institutiile europene, sa aiba o imagine politica buna.
Aceste criterii vor fi supuse saptamana aceasta aprobarii sedintei Biroului Permanent National si liderilor organizatiilor judetene, apoi urmand selectia si definitivarea listei candidatilor, ce va fi lansata la inceputul lunii martie, odata cu intrunirea Consiliului National al PSD.
De altfel, trierea candidatilor va fi facuta tot cu sprijinul social-democratilor europeni, pe liste un anumit numar de locuri fiind rezervat "colegelor noastre" - cum le-a numit Mircea Geoana pe femeile din partid -, conform practicii europene.
Campania electorala a social-democratilor se va baza pe Programul "Romania sociala", prezentat drept alternativa sigura la actuala guvernare de dreapta, in intreaga tara avand loc dezbateri in prezenta liderilor partidului.
Pana atunci, cum a aratat presedintele Mircea Geoana, vor fi aprobate si facute publice propunerile nominale pentru conducatorii departamentelor si secretariatelor executive ale PSD.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.