Finantarea proiectelor privind protectia sociala si integrarea socioprofesionala a persoanelor cu dizabilitati a fost facuta, si anul acesta, de catre Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap (ANPH) la limita penalului. Si asta intrucat z
Finantarea proiectelor privind protectia sociala si integrarea socioprofesionala a persoanelor cu dizabilitati a fost facuta, si anul acesta, de catre Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap (ANPH) la limita penalului. Si asta intrucat zecile de miliarde, alocate de la bugetul statului, vor ajunge, din nou, in buzunarul unor organizatii care, din punct de vedere legislativ, nu au ca domeniu de activitate protectia handicapatilor.

Acest lucru a fost posibil cu acordul presedintelui Comisiei de Evaluare a proiectelor din cadrul ANPH, Adrian Mandroiu. Aceeasi persoana care in urma controlului efectuat, anul trecut, de Curtea de Conturi s-a ales cu dosar penal din cauza faptului ca a finantat ilegal mai multe proiecte ale unor organizatii care nu indeplineau conditiile de eligibilitate prevazute de legislatia in domeniu. Prevalandu-se de faptul ca, in opinia sa, inspectorii Curtii de Conturi nu cunosteau legislatia la momentul verificarii, acestia facand „gafe si confuzii grosolane“, Mandroiu a hotarat sa „repete istoria“. Astfel ca, si in 2007, acesta a impartit zecile de miliarde de lei de la buget cu aceleasi organi zatii, care, din punct de vedere legislativ, nu au nici o legatura cu domeniul protectiei persoanelor cu handicap.

Crucea Rosie, in culpa
Una dintre acestea este Crucea Rosie Vrancea. Daca anul trecut aceasta a primit cea mai mare suma de la ANPH, 1,7 miliarde lei, pentru finantarea a doua proiecte - „Locuinta moderat protejata“ si „Microferma agrozootehnica“ -, pentru anul in curs, suma primita s-a dublat. Tot pentru doua proiecte, „Locuinta maxim protejata de tip familial“ si „Centrul de criza 'Sfantul Nicolae>>“, Crucii Rosii din Vrancea i-au fost incredintate aproximativ 4 miliarde de lei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.