Intreaga presa din Anglia, Franta si Italia publica la loc de frunte, cu titluri pe mai multe coloane, stirea numirii d-lui Grigore Gafencu ca ministru de externe. Rodnica activitate al distinsului ziarist de la "Timpul" si implicarea sa in activitat
Intreaga presa din Anglia, Franta si Italia publica la loc de frunte, cu titluri pe mai multe coloane, stirea numirii d-lui Grigore Gafencu ca ministru de externe. Rodnica activitate al distinsului ziarist de la "Timpul" si implicarea sa in activitatea politica internationala este pe larg descrisa impreuna cu note biografice. Ziarele britanice "Daily Herald", "Daily Express" saluta calduros numirea d-lui Grigore Gafencu. Ele noteaza cu satisfactie faptul ca noul ministru are legaturi stranse cu Marea Britanie si va face o politica de stransa prietenie cu toate tarile occidentale. Se mai releva faptul ca d-l Gafencu a fost decorat in timpul razboiului cu "Military Cross".
Ziarele italiene descriu in majoritatea lor marea personalitate a d-lui Gafencu, curajul sau in razboiul de intregire a Romaniei. Ziarul "Stampa" din Torino scrie cu litere mari pe prima pagina: "Cine este Gafencu, noul ministru de externe al Romaniei?"" este o mare personalitate de multa vreme cunoscuta si stimata in cercurile diplomatice si politice europene". Ziarul aminteste ca d-l Grigore Gafencu a fost un cald sprijinitor al aliantei cu Polonia si ca in numeroase imprejurari a dat dovezi de intelegere si simpatie fata de Italia. Polemist si gazetar de valoare, incheie ziarul, noul ministru de externe al Romaniei a scris zilnic editorialul ziarului " Timpul", cel mai modern si raspandit cotidian romanesc. Nimeni nu este mai potrivit decat noul ministru de externe Gafencu pentru a indeplini aceasta functie, scrie "Gazetta Del Popolo". Ne aliniem si noi cei de la ziarul "Ziua", cu modestie, si ii uram colegului nostru dela "Timpul", succes deplin in noua sa activitate.
ZIUA, 12 ianuarie 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.