Unul din scopurile Congresului PNTCD, programat pentru 21 ianuarie este ocuparea fotoliului de presedinte al partidului, ramas liber in urma retragerii din functie a actualului primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu. In cursa s-au inscris deja actua
Unul din scopurile Congresului PNTCD, programat pentru 21 ianuarie este ocuparea fotoliului de presedinte al partidului, ramas liber in urma retragerii din functie a actualului primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu. In cursa s-au inscris deja actualii vicepresedinti Serban Radulescu si Marian Petre Milut, fostul lider al partidului, Victor Ciorbea, precum si Ioan Avram Muresan, fost ministru al Agriculturii. Cei patru candidati si-au definitivat ofertele politice pe care le vor prezenta la Congres, in cadrul alegerilor pentru functia de presedinte. Astfel, Serban Radulescu a anuntat ca se va concentra pe o politica de aliante inainte de alegerile europarlamentare, programul sau fiind apropiat de cel al PD si PLD, in timp ce Milut va fi mai traditional, militand pentru politica "prin noi insine". Milut sustine ca obiectivele sale sunt revitalizarea partidului, depasirea pragului electoral de 5 la suta la alegerile pentru PE, iar la viitoarele alegeri parlamentare, obtinerea a cel putin 10 la suta. Fostul prim - ministru taranist, Victor Ciorbea, a propus o conducere colegiala a PNTCD, aleasa prin vot direct, al carei obiectiv sa fie intrarea in noul Parlament. Ciorbea combate ideea alegerii viitoarei conduceri a PNTCD prin modalitatea motiunilor. "Motiunea castigatoare ia totul, celelalte curente sau personalitati fiind marginalizate", spune Victor Ciorbea, care propune alegerea noilor lideri prin vot uninominal. Astfel, congresul ar urma sa aleaga prin vot uninominal, un Birou National format din 19 lideri, presedinte, prim - vicepresedinte, presedinte al Consiliului National, secretar general, 8 vicepresedinti regionali si 7 vicepresedinti pe domenii de activitate. Vicepresedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu a catalogat, ieri, la Piatra Neamt, motiunea lansata de Radulescu, ca fiind un "act neserios, chiar ridicol, de transferare a conducerii de la Timisoara, la Cluj", spune Pavelescu, transmite Rompres.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.