Desi Romania este o tara preponderent agricola, in care  cresterea porcilor reprezinta o adevarata traditie, tara noastra a importat, anul trecut, 169,7 mii tone de carne de porc, in valoare de 272,9 milioane de euro, conform ultimei Balante co
Desi Romania este o tara preponderent agricola, in care cresterea porcilor reprezinta o adevarata traditie, tara noastra a importat, anul trecut, 169,7 mii tone de carne de porc, in valoare de 272,9 milioane de euro, conform ultimei Balante comerciale a Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR). De asemenea, romanii au consumat 26.467 tone de grasime si slanina importata, precum si 401 tone de carnati si organe din carne de porc, in valoare totala de 1,656 milioane de euro. Oficialii Ministerului Agriculturii considera ca importatorii romani au cumparat atat de multa carne de porc din strainatate, pentru a-si asigura stocurile pentru anul in curs. „Din analiza datelor de import din anul 2006, rezulta cresteri semnificative la unele produse agroalimentare, susceptibile a fi stocate in vederea valorificarii dupa data de 1 ianuarie 2007“, informeaza balanta MAPDR.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.