Opt companii se bat pentru autostrada Bucuresti-Brasov
Opt companii din Romania si din strainatate au achizitionat caietul de sarcini pentru licitatia in vederea construirii tronsonului Bucuresti - Moara Vlasiei, cu o lungime de 19,5 km, de pe

Opt companii se bat pentru autostrada Bucuresti-Brasov
Opt companii din Romania si din strainatate au achizitionat caietul de sarcini pentru licitatia in vederea construirii tronsonului Bucuresti - Moara Vlasiei, cu o lungime de 19,5 km, de pe autostrada Bucuresti-Brasov, au declarat pentru ROMPRES surse oficiale din cadrul MTCT. Caietul de sarcini a fost achizitionat de companiile UMB Edition (Romania), Aktor SA (Grecia), Alpine Mayreder, din Austria, Strabag (Germania), Lena Engeharia (Portugalia), Colas (Franta), Compania J&P Avax, controlata de oameni de afaceri din Cipru si Grecia, si Tehnologica Radion din Romania. Licitatia va fi organizata in luna februarie a acestui an, urmand ca lucrarile la acest tronson sa fie finalizate in 2008, odata cu lucrarile la sectiunea Moara Vlasiei - Ploiesti, care a fost deja licitata la sfarsitul anului trecut, castigator fiind consortiul PA&CO International, Euroconstruct Trading 98, UMB Spedition si Comaxa.

Contributii la sistemul pensiilor private obligatorii
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private /CSSPP/ va demara procesul de elaborare a legislatiei secundare, respectiv a normelor de aplicare a legii privind fondurile de pensii administrate privat, astfel incat, pana la sfarsitul anului 2007, sa inceapa colectarea primelor contributii la sistemul pensiilor private obligatorii. Presedintele Basescu a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea legii pentru modificarea si completarea Legii nr.411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat. Actul normativ reglementeaza pensiile private obligatorii, completeaza reforma sistemului de pensii private in Romania. Sistemul pensiilor private se bazeaza pe capitalizarea sumelor individuale ale persoanelor, care sunt investite de administratori profesionisti, cu capital privat, scopul fiind asigurarea unei pensii private, care suplimenteaza pensia acordata de sistemul public. (Rompres)

567 milioane euro scoase din fondul de rezerva
In cele trei sedinte in care s-a intrunit, in ultima luna a anului trecut, Executivul a suplimentat cheltuielile atat la nivel central, cat si la nivel local, prin emiterea a 45 de hotarari, cumuland 1,98 miliarde lei, peste jumatate din suma fiind destinata autoritatilor locale. La nivel local, prin opt hotarari de guvern din decembrie, a ajuns mai mult de jumatate din suma, aproape 1,1 miliarde lei, reprezentand peste 311 milioane euro, pentru cheltuieli curente si de investitii. Decizia de a imparti banii de la Bucuresti arata, pe de o parte, ca descentralizarea este, inca, un deziderat in Romania, iar, pe de alta, ca slaba capacitate de a crea proiecte si, prin urmare, de a cheltui a unora dintre administratiile locale impune o reorientare de la centru a sumelor necheltuite catre alte judete mai pricepute. (NewsIn)

Wizz Air opereaza pe aeroportul Baneasa
Compania aeriana low-cost Wizz Air va lansa, incepand cu 15 ianuarie, cinci curse noi cu plecare de pe aeroportul Baneasa din Bucuresti, ocazie cu care ofera 700 de bilete dus-intors gratuite pe rute europene, informeaza un comunicat remis Agentiei Rompres. Biletele gratuite, ce vor putea fi castigate prin intermediul unei tombole ce va fi organizata pe 14 ianuarie, se vor putea utiliza pe ruta si conform datelor deja inscrise pe voucher sau, in limita unui credit de 300 lei, pentru a zbura la alegere catre oricare dintre cele cinci noi destinatii cu plecare de pe aeroportul Baneasa: Barcelona, Londra, Roma, Dortmund sau Budapesta. Nici un cost suplimentar nu se
va aplica vouchere-lor castigatoare.

A crescut numarul turistilor straini
Numarul turistilor straini sositi in Romania in luna noiembrie a anului trecut a crescut cu 14,5% comparativ cu luna noiembrie 2005, peste 95,5% provenind din Europa si 42,8% din UE, potrivit Institutului National de Statistica. Sosirile vizitatorilor straini in Romania in primele unsprezece luni ale anului 2006 au crescut cu doi la suta fata de perioada corespunzatoare din anul precedent. Majoritatea vizitatorilor straini provin din tari situate in Europa (94,1%). Din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 46,7% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania.

Bani in plus pentru fermele de animale si piscicole
Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale va plati mai multi bani pentru sprijinul acordat producatorilor agricoli din sectoarele animalier si piscicol, care au solicitat subventii. Ministrul Dan Motreanu a aprobat deja Ordinul nr. 3/2007, conform caruia suma alocata producatorilor s-a modificat de la 497.215.480 lei (noi) la 797.215.480 lei, diferenta fiind acordata in special crescatorilor de peste, oi, capre, porci si albine. Cresterea sumei alocate este diferentiata, urmand a fi redistribuita dupa cum urmeaza: pentru crescatorii de vaci de lapte si/sau bivolite - 272.984.344 lei; pentru crescatorii de porcine - 168.156.080 lei; pentru crescatorii de ovine si caprine - 68.745.946 lei; pentru crescatorii de pasari - 265.918.000 lei; pentru detinatorii de familii de albine - 14.799.110 lei; pentru crescatorii de viermi de matase - 12.000 lei (suma a ramas neschimbata); pentru producatorii din acvacultura - 6.600.000 lei. (T. D.)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.