Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, va avea,  la sfarsitul acestui an, o declaratie de avere mai consistenta, dupa ce a fost numit sef in alte doua comisii: cea de privatizare a Daewoo si de infiintare a Fondului social pentru populatie.<
Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, va avea, la sfarsitul acestui an, o declaratie de avere mai consistenta, dupa ce a fost numit sef in alte doua comisii: cea de privatizare a Daewoo si de infiintare a Fondului social pentru populatie.

Guvernul a aprobat, in sedinta de ieri, infiintarea a doua comisii speciale de negociere: una care va purta discutii cu societatile din piata de gaze naturale pentru constituirea Fondului social pentru populatie si una pentru privatizarea Daewoo Craiova. Patru ministri, Sebastian Vladescu, Varujan Vosganian, Gheorghe Barbu si Teodor Atanasiu, sunt membri in ambele comisii. Politicienii isi vor mari considerabil veniturile, avand in vedere ca pentru privatizarea CEC ministrul Vladescu a castigat, in cursul anului trecut, nu mai putin de 180.000 RON (1,8 miliarde de lei vechi), si asta in conditiile in care privatizarea bancii a fost deocamdata blocata.

Negocierile dintre Guvern si companiile din sectorul de energie pentru constituirea Fondului de ajutor social pentru consumatorii casnici de gaze vor fi derulate, din partea autoritatilor, de o comisie formata din ministrii econom iei, finantelor, muncii si presedintele AVAS. Decizia constituirii acestei comisii a fost aprobata in sedinta de ieri a Guvernului. Guvernul a anuntat, in luna noiembrie, ca intentioneaza sa infiinteze un Fond de ajutor social pentru consumatorii casnici de gaze, la care compania OMV ar urma sa contribuie financiar pentru subventionarea unei parti din factura, astfel incat preturile la gaze sa poata fi mentinute la nivelul actual pana la finele anului 2008.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.