O garnitura de metrou extrem de aglomerata a ramas blocata ieri intre statiile Piata Muncii si Dristor, din cauza unei caderi de tensiune care s-a produs la tren, si nu pe tronson. Este pentru a doua oara in ultima luna cand metroul, plin cu pasageri
O garnitura de metrou extrem de aglomerata a ramas blocata ieri intre statiile Piata Muncii si Dristor, din cauza unei caderi de tensiune care s-a produs la tren, si nu pe tronson. Este pentru a doua oara in ultima luna cand metroul, plin cu pasageri, a ramas blocat in tunel. Calatorii au fost evacuati dupa 40 de minute si au mers pe jos prin tunel pana la statia de metrou Dristor.
Trenul care s-a defectat ieri face parte din cele mai noi garnituri Bombardier, achizitionate in urma cu o luna de catre Metrorex. Reprezentanti din cadrul Metrorex sustin ca aceste 20 de trenuri nou-noute sunt cu mult mai proaste din punct de vedere tehnic decat primele Bombardiere si chiar decat garniturile vechi de mai bine de 15 ani. "Se pare ca totul porneste de la faptul ca firma producatoare si-a tot schimbat locatia de construire a trenurilor si nu s-a mai putut controla calitatea lor", spune unul dintre directorii Metrorex. El a adaugat ca "vina este a Metrorex, care a aprobat niste modificari fara rost la trenuri, iar rezultatul s-a vazut astazi (ieri - n.r.) si vom mai asista la multe astfel de incidente". Un exemplu de astfel de modificare este faptul ca Bombardierul nu poate fi cuplat la un tren de tractare aflat in custodia Metrorex, ci doar de un alt Bombardier, doar dintre cele venite in ultimul "pachet". Ioan Radoi, presedintele sindicatului de la metrou, confirma faptul ca trenul de interventie nu poate fi cuplat la metrourile Bombardier si ca procedurile de extragere a trenului blocat peste macazele de la statia Dristor 2 vor dura. Din aceasta cauza, circulatia la metrou nu a putut reveni la normal in zece minute, ci in mai bine de doua ore. Calatorii aflati in statia de metrou de la Piata Muncii erau ingroziti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.