Dupa doua zile in care indicii BET (n.red.: care masoara evolutia celor mai lichide actiuni) si BET Compozit (n.red.: care monitorizeaza toti emitentii) au inregistrat variatii modeste, lasand loc de depreciere titlurilor SIF, ieri, corectiile au fo
Dupa doua zile in care indicii BET (n.red.: care masoara evolutia celor mai lichide actiuni) si BET Compozit (n.red.: care monitorizeaza toti emitentii) au inregistrat variatii modeste, lasand loc de depreciere titlurilor SIF, ieri, corectiile au fost de aproape doua puncte procentuale pentru fiecare in parte.
"Desi corectia a fost una destul de puternica, indicii sunt, inca, destul de bine pozitionati, pastrand, fata de sfarsitul anului trecut, un castig de patru puncte procentuale", a declarat, pentru Adevarul, Laurentiu Rosoiu, consultant de investitii la SAI Swiss Capital Asset Management.
Actiunile celor cinci SIF-uri au scazut cu peste 2%
Dupa un debut pe crestere, actiunile Societatilor de Investitii Financiare (SIF) au incheiat pe scaderi destul de mari, pentru a treia sedinta consecutiv, depreciindu-se, in medie, cu 2,30%. Cea mai mare pierdere a fost inregistrata de titlurile SIF Moldova (SIF 2), care au inchis la pretul de 3,2400 lei/actiune, mai jos cu 2,99% fata de sesiunea anterioara. Ultimul pret de tranzactionare pentru actiunile SIF Muntenia a fost, ieri, de 1,8100 lei/titlu, in scadere cu 2,69%, iar actiunile SIF Transilvania (SIF 3) s-au depreciat cu 2,22%, pana la cursul de 3,0800 lei/titlu. SIF Oltenia (SIF 5) a fost, ieri, cel mai tranzactionat emitent din ringul bursier, cumuland 13,8 milioane de lei. "Coborarea indicelui BET FI sub pragul de 63.5000 de puncte poate fi interpretat atat ca reprezentand primul semnal de slabiciune la nivelul SIF-urilor, dar si ca o reasezare dupa cresterea puternica din prima sedinta de tranzactionare a anului", este de parere Rosoiu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.