Ministerul Integrarii, supervizor al armonizarii legislative cu UE, sustine ca a cerut in decembrie 2006 Ministerului Finantelor sa rezolve problema taxei auto, care incalca prevederile comunitare, asa cum avertiza si Raportul CE din septembrie. Dupa
Ministerul Integrarii, supervizor al armonizarii legislative cu UE, sustine ca a cerut in decembrie 2006 Ministerului Finantelor sa rezolve problema taxei auto, care incalca prevederile comunitare, asa cum avertiza si Raportul CE din septembrie. Dupa Raportul de tara din septembrie 2006, Ministerul Integrarii Europene a purtat discutii cu DG Taxud, directia generala din cadrul Comisiei Europene care se ocupa de taxe, asupra taxei speciale auto introdusa in noul Cod Fiscal, se precizeaza intr-un comunicat. "Avand in vedere ca acest aspect necesita solutionare inainte de data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, Ministerul Integrarii Europene a transmis, in luna decembrie 2006, o solicitare Ministerului Finantelor Publice, prin care cerea acestei institutii solutionarea problemei", arata sursa citata. Ministerul Integrarii precizeaza ca "in cazul in care se va dovedi ca taxa mentionata este in contradictie cu prevederile comunitare", Comisia Europeana poate - conform articolului 226 din Tratatul privind instituirea Comunitatii Europene - sa aplice procedura de incalcare a Tratatului de catre un stat membru. Conform acesteia, CE poate ajunge - in urma unor proceduri preliminare - sa dea in judecata statul roman.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.