interventii gresite, intr-un an. De ce ar face exceptie sistemul nostru de sanatate publica? Erori au fost, erori sunt inca, dar nu toate se descopera! In cazul Ciomu, nu aveai cum sa-i spui familiei: am gasit o tumora care nu se vedea la raze, daca
interventii gresite, intr-un an. De ce ar face exceptie sistemul nostru de sanatate publica? Erori au fost, erori sunt inca, dar nu toate se descopera! In cazul Ciomu, nu aveai cum sa-i spui familiei: am gasit o tumora care nu se vedea la raze, daca nu-l taiam, murea intr-o saptamana. Scandalul izbucnit in presa n-a mai lasat loc de intors. Nu toti stiu ce se intampla cand chirurgul "clampeaza" gresit o artera din mezenter, dar oricine se cutremura gandindu-se cum ar fi fara un organ "la vedere". Colegiul Medicilor a ridicat dreptul de practica al ciomului. Publicul nu a fost multumit. Romanul stie ca e la mana doctorilor: expertul are informatiile necesare, omul bolnav habar n-are ce i se intampla. Asa ca, atunci cand Justitia l-a obligat pe Ciomu sa plateasca daune de sute de mii de euro, multi au spus: s-a facut dreptate! E reconfortant sa stii ca bratul lung al legii il apara pe cel mai slab, dar, oare, se duce o lupta intre medici si pacienti? Oricat s-ar gresi, niciun chirurg nu-si propune sa faca rau bolnavului. Decizia a dat frisoane corpului medical. Pana ieri, medicii nu pareau a sti ca pe lume mai exista si juristi sau experti financiari. Pentru ei, erau simpli... pacienti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.