Romania, ca stat membru al NATO si UE, reprezinta o latura importanta a „arcului de stabilitate si prosperitate“ din noul pilon al politicii externe a Japoniei, a declarat, ieri, Taro Aso, ministrul nipon de externe, dupa intalnirea cu o
Romania, ca stat membru al NATO si UE, reprezinta o latura importanta a „arcului de stabilitate si prosperitate“ din noul pilon al politicii externe a Japoniei, a declarat, ieri, Taro Aso, ministrul nipon de externe, dupa intalnirea cu omologul sau de la Bucuresti, Mihai-Razvan Ungureanu. „Romania, care a realizat aderarea la NATO si UE dupa perioada de tranzitie de dupa Razboiul Rece, este o noua aripa importanta in cadrul pilonului diplomatiei japoneze, elaborat recent. Romania si Japonia sunt acum tari partenere, care impartasesc aceleasi valori comune“, a subliniat oficialul nipon. Seful diplomatiei de la Tokyo a mai afirmat ca vizita sa reprezinta un moment istoric, fiind prima a unui ministru de externe nipon in Romania dupa 24 de ani de la cea efectuata de Shinzao Abe, tatal actualului premier japonez, Shinzo Abe.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.