Romania va inregistra in acest an o crestere economica de 6%, peste media prognozata pentru statele din categoria de rating "BBB", insa va avea performante mai slabe decat aceste tari in ceea ce priveste inflatia si deficitul de cont curent, anticipe
Romania va inregistra in acest an o crestere economica de 6%, peste media prognozata pentru statele din categoria de rating "BBB", insa va avea performante mai slabe decat aceste tari in ceea ce priveste inflatia si deficitul de cont curent, anticipeaza analistii Standard&Poor's. Produsul intern brut este estimat la 137,3 miliarde de dolari, apropiat de media tarilor cu acelasi rating, dar nivelul pe cap de locuitor, de 6.360 dolari, este sub valoarea medie, de 7.669 dolari.
Printre tarile cu rating "BBB plus", "BBB" si "BBB minus" se numara Bulgaria, Ungaria, Polonia, Rusia, Africa de Sud, Thailanda, Croatia, Mexic, Rusia si Tunisia. Cresterea economica medie a statelor cu rating similar Romaniei este prognozata la 5%. S&P prevede pentru Romania o rata medie a inflatiei de 5,5%, cu peste un punct peste medie, si un deficit de cont curent de 11,9% din PIB, de peste trei ori mai ridicat decat media. Ponderea investitiilor straine in PIB este prognozata la 4,7%, fata de o medie de 3,2%. Singura tara din grup cu o rata mai mare a investitiilor straine este Bulgaria, cu 7,8% din PIB.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.