Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a initiat, anul trecut, peste 2.000 de proiecte de acte normative, majoritatea dintre ele fiind adoptate si publicate in Monitorul Oficial.
"Una dintre prioritatile din anul 2006 ale MAI a fost in
Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a initiat, anul trecut, peste 2.000 de proiecte de acte normative, majoritatea dintre ele fiind adoptate si publicate in Monitorul Oficial.
"Una dintre prioritatile din anul 2006 ale MAI a fost indeplinirea sarcinilor ce ii reveneau potrivit documentelor programatice si de planificare adoptate de Parlament sau de Guvernul Romaniei. In acest sens, in calitate de institutie a statului cu drept de initiativa legislativa, MAI a initiat, anul precedent, 2.028 proiecte de acte normative de nivel superior, cu aproximativ 20% mai mult decat in decursul anului 2005, cand au fost initiate circa 1.660 astfel de proiecte", se precizeaza intr-un comunicat MAI. Din cele 2.028 proiecte legislative, 1.532 au fost finalizate, adoptate si publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, celelalte aflandu-se in diverse etape de finalizare.
Printre cele mai importante initiative se numara Legea privind azilul in Romania, modificarea si completarea OUG privind frontiera de stat a Romaniei, modificarea si completarea OUG privind circulatia pe drumurile publice, modificarea si completarea Legii privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, prevenirea si combaterea violentei in sport etc. Pentru promovarea proiectelor de acte normative, MAI a respectat prevederile Legii privind transparenta decizionala in administratie publica, acestea fiind publicate pe site-ul institutiei, dand astfel posibilitatea cetatenilor de a formula propuneri si sugestii pe marginea lor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.