A fost anchetat de PNA in dosarul BCR Novaci, pentru cea mai mare frauda din istoria bancara, peste 2.000 de miliarde de lei vechi. Inainte de 1989 a fost condamnat la opt ani de inchisoare, pentru trafic de influenta si inselaciune. A scapat si din

A fost anchetat de PNA in dosarul BCR Novaci, pentru cea mai mare frauda din istoria bancara, peste 2.000 de miliarde de lei vechi. Inainte de 1989 a fost condamnat la opt ani de inchisoare, pentru trafic de influenta si inselaciune. A scapat si din scandalurile Bankcoop si Eurotombola. Acum, Tardea, unul dintre sustinatorii platformei lui Stolojan, este anchetat si pentru spalare de bani.

Omul de afaceri Petre Paul Tardea a fost in ultimul timp in centrul mai multor scandaluri rasunatoare. Acuzat, in mai multe randuri, de infractiuni economice - trafic de influenta si inselaciune - , el a scapat mereu basma curata.

PUZDERIE DE INFRACTIUNI. Povestea penala a lui Tardea incepe in 1989, cand si-a fabricat o identitate falsa - ofiter de MI - si a convins doua persoane sa-i dea 120.000 de lei, respectiv 90.000 de lei, pentru a le obtine aprobari pentru autoturisme ARO si Dacia. Denuntat, Petre Paul s-a ales cu o condamnare la opt ani de inchisoare. A venit insa Revolutia si a scapat de pedeapsa. In 1997, Tardea s-a ales cu un nou dosar penal, procurorii trimitandu-l in judecata, alaturi de Alexandru Dinulescu, pentru fraudarea Bankcoop, pentru comiterea infractiunilor de inselaciune, fals sub semnatura privata, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

UNII ARESTATI, ALTII FACUTI SCAPATI. Cea mai mare ""teapa"" pe care Tardea a dat-o a purtat numele ""Frauda BCR Novaci"". La 2 decembrie 2003, PNA a trimis Parchetului doua rechizitorii insumand cateva mii de pagini, frauda in care a fost implicat Petre Paul fiind cea mai mare din cadrul sistemului bancar - peste 2.000 de miliarde de lei vechi. In acest dosar, patru persoane au fost arestate - Sorin Popescu (fost director BCR Novaci), Dumitru Controloru (fost director BCR Gorj), Gabriel Viorel Matyas (om de afaceri din Bucuresti) si Ion Marin (reprezentantul grupului de firme Marin Luminita din Valcea).

Catalina Filip/MEDIAFAX


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.