Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea legii pentru modificarea si completarea Legii nr.411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat. Actul normativ reglementeaza pensiile private obligatorii (pilonul
Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea legii pentru modificarea si completarea Legii nr.411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat. Actul normativ reglementeaza pensiile private obligatorii (pilonul II), completeaza reforma sistemului de pensii private in Romania, inceputa prin implementarea Legii nr.204/2006 privind pensiile facultative. Potrivit legii, persoanele cu varste de pana la 35 de ani, care sunt asigurate potrivit legii privind sistemul public de pensii si care contribuie la sistemul public de pensii, trebuie sa adere la un fond de pensii, in timp ce pentru persoanele intre 35 si 45 de ani aceasta varianta este optionala.
Comisia de munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor a realizat o serie de modificari ale proiectului de lege, astfel incat contributia initiala la pilonul II va fi de 2,5% din venit. In acelasi timp, comisionul de administrare se modifica de la 0,1% pe luna la 0,6% pe luna, conform textului legii, desi deputatii intentionasera sa aduca aceasta valoare la 0,6% pe an. Dupa publicarea legii in Monitorul Oficial, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private va demara procesul de elaborare a legislatiei secundare, respectiv a normelor de aplicare, astfel incat, pana la sfarsitul anului 2007, sa inceapa colectarea primelor contributii la sistemul pensiilor obligatorii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.